Zet deze datum in je agenda: Bitcoin ETF’s in aantocht

Stefan de Graaf


Alle aandacht is momenteel gericht op de mogelijke goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s. Terwijl de aanvragers haastig hun voorstellen aanpassen om te voldoen aan nieuwe eisen, verwachten analisten van Bloomberg nog steeds dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari 2024 groen licht zal geven voor de beursfondsen.

Bitcoin beursfondsen in aantocht

Op 18 december voerde BlackRock een verandering door voor hun iShares Bitcoin ETF, waarmee ze tegemoet kwamen aan bepaalde eisen van de SEC. Bloomberg-analist James Seyffart merkte op dat deze wijziging waarschijnlijk is om de SEC gerust te stellen, die mogelijk bezwaren heeft tegen een model waarbij een derde partij Bitcoin koopt en verkoopt namens het ETF. Partijen die dit niet aanpassen in hun aanvraag lopen het risico om buiten de boot te vallen, stelt Seyffart.

Wat dit betekent voor de markt is aanzienlijk. Seyffart en zijn collega Eric Balchunas blijven positief dat ondanks de last-minute aanpassingen, goedkeuringen voor spot Bitcoin ETF’s waarschijnlijk zijn in de vroege dagen van januari 2024. Met name 10 januari is een datum om in de gaten te houden volgens de analisten.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Gevolgen voor de BTC koers

De toekomst voor Bitcoin ETF’s ziet er veelbelovend uit, maar het is niet zonder hobbels. De SEC heeft nog altijd de mogelijkheid om beslissingen uit te stellen, iets wat ze in het verleden vaak hebben gedaan. Desondanks blijft de verwachting dat de eerste goedkeuringen binnenkort een feit zullen zijn, waarmee een langverwachte mijlpaal voor de crypto-industrie wordt bereikt. Deze mogelijke goedkeuringen zouden een nieuwe golf van institutionele en retail investeringen kunnen inluiden, wat een positief effect zou kunnen hebben op de Bitcoin prijs en de bredere crypto markt.

De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s zou een grote stap voorwaarts kunnen zijn voor de acceptatie en integratie van cryptocurrencies in traditionele financiële systemen. Het begin van 2024 zou wel eens een nieuw tijdperk voor Bitcoin en cryptocurrencies kunnen inluiden

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment