Youtuber met 3.6 miljoen volgers verliest al zijn spaargeld na ‘domme fout’

Stefan de Graaf


In de wereld van cryptocurrencies, waar de waarde van je portfolio in een oogwenk kan stijgen of dalen, is het verhaal van YouTuber Martin ‘Coscu’ Disalvo een pijnlijke herinnering aan hoe cruciaal digitale beveiliging is. Disalvo is een beroemde Argentijnse streamer met een indrukwekkende aanhang van meer dan 3,6 miljoen volgers, heeft onlangs meer dan $1 miljoen verloren nadat een eenvoudige fout hem van zijn bitcoin (BTC) vermogen beroofde.


Bitcoin omarmt door grote financieel adviseur, ‘het gaat los’

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een kostbare fout ter waarde van meer dan $1 miljoen

Disalvo’s verlies werd veroorzaakt door een alledaagse handeling: het formatteren van een computer. Na problemen te hebben ondervonden met de camera op zijn computer, vroeg Disalvo een vriend om het apparaat te formatteren, een proces dat alle gegevens op de harde schijf wist.

Hij verzocht specifiek enkele lokale bestanden te bewaren, maar cruciaal, de wachtwoorden voor zijn cryptocurrency wallets werden per ongeluk gewist. Deze wallets bevatten minstens 10 bitcoins, elk op dat moment gewaardeerd op ongeveer $66,700 na de forse stijging van de afgelopen paar maanden.

Meer dan alleen bitcoin verloren

Naast het aanzienlijke bedrag in bitcoin rapporteerde Disalvo ook het verlies van ongeveer $800,000 aan skins voor personages en wapens in het populaire spel Counter-Strike. Deze digitale assets, die het uiterlijk van wapens in het spel veranderen, kunnen enorm veel waard zijn. Met deze ene fout zag Disalvo dus een groot deel van spaargeld in rook op gaan.

De reacties op Disalvo’s verlies varieerden van kritiek op zijn nalatigheid tot uitingen van steun en medeleven van zijn volgers. Het verhaal van Disalvo staat niet op zichzelf. Eerder kwam nog het nieuws naar buiten over een man in het Verrenigd Koninkrijk vanwege een verloren harde schijf met bitcoins ter waarde van £275 miljoen. Het gebeurt dus geregeld dat mensen de toegang tot hun kostbare cryptofortuin verliezen op allerlei manieren.

Terwijl de crypto ons ongekende mogelijkheden biedt, herinnert het verhaal van Martin Disalvo ons eraan dat met grote digitale vermogens, grote digitale verantwoordelijkheden komen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment