XRP stijgt plots 18% in een uur, analist deelt mogelijk prijsdoel

Stefan de Graaf


De koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, is in slechts een uur tijd met meer dan 18 procent de lucht in geschoten. Dankzij de plotselinge koersexplosie staat XRP op zijn hoogste niveau sinds november vorig jaar. Een bekende crypto-analist liet eerder deze maand al weten dat de XRP koers uit een langdurig patroon had doorbroken, en onthult nu een mogelijk prijsdoel.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in maart ā‚¬20,- gratis crypto

XRP schiet uit het niets de lucht in

XRP heeft zichzelf in korte tijd in de schijnwerpers getild. Dankzij de forse prijsstijging is de altcoin namelijk de best presterende cryptomunt van vandaag binnen de top 100.

De XRP koers beweegt al bijna een week in een krap bereik tussen grofweg 0,60 en 0,63 dollar, en ook vandaag was dit grotendeels het geval. Vlak na 16:30 uur begon de koers echter aan een imponerende rally. In ongeveer een uur tijd steeg XRP met bijna 18 procent.

Om 16:30 stond de koers nog vlak boven de 0,62 dollar, maar een uur later werd een absolute piek van bijna 0,74 dollar aangetikt.

De koers is inmiddels licht teruggezakt, maar bevindt zich nog altijd boven de 0,72 dollar. Ten opzichte van 24 uur geleden staat XRP 17,22 procent in de plus.

Crypto analist onthult prijsdoel

De explosieve prijsstijging lijkt niet verbonden te zijn aan een nieuwsontwikkeling. Daarentegen lijkt het om een technische uitbraak te gaan.

Crypto-analist Nebraskangooner liet eerder deze maand, op 2 maart om precies te zijn, al weten dat XRP aan de bovenkant uit een zogenoemde symmetrische driehoek was gebroken. Een symmetrische driehoek wordt, zoals te zien in onderstaande X-bericht, gekenmerkt door steeds hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten.

Al sinds juli vorig jaar, toen XRP met meer dan 70 procent steeg dankzij een grote overwinning van Ripple in diens rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), beweegt XRP in dit tijdrovende patroon.

Nebraskangooner liet na de prijsstijging weten dat 0,90 dollar het prijsdoel is behorende tot de eerdere technische uitbraak. Hoewel het bereiken van deze prijs geen gegarandeerde uitkomst is, heeft XRP zeker een enorme stap richting dit doel gezet.

De markt een stapje voor blijven?Ā Join onze bruisende Discord-communityĀ met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 901Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment