XRP stijgt hard, maar bitcoin blijft achter

Stefan de Graaf


Het is weekend en het lijkt erop dat bitcoin (BTC) ook vrij is vandaag. Er gebeurt namelijk, zoals wel vaker op zaterdag, weinig op de markt. De bitcoin koers staat met een piepkleine 0,2% in het groen. Ook op de rest van crypto gebeurt er weinig noemenswaardigs, met hier een daar een altcoin die toch buiten de trend van de algehele markt weet te stappen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 0,3% gestegen naar $1,73 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $40,3 miljard, wat een stuk lager is dan het gemiddelde.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €39.950 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,4%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $43.070.

Ethereum laat vandaag nog minder beweging zien dan de koning der crypto. De koers van ETH is namelijk niet bewogen ten opzichte van een dag eerder.

De hardste stijgers, waaronder XRP

Internet Computer (ICP), ripple (XRP) en Render (RNDR) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. In de afgelopen 24 uur zijn de drie flink in waarde toegenomen:

 • ICP is met 7,4% gestegen tot $13,27
 • XRP is met 3,6% gestegen tot 0,52
 • RNDR is met 2,5% gestegen tot $4,80

De grootste naam is deze lijst is uiteraard XRP, maar met name ICP weet op deze rustige zaterdag toch een mooie prestatie neer te zetten. Als we iets uitzoomen doet vooral RNDR goede zaken. De koers van deze token is namelijk met 22,7% gestegen over de afgelopen 7 dagen.


Bitcoin crasht en duikt onder de $40.000, markt reageert heftig

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

De hardste dalers, waaronder LINK

Injective (INJ), Lido DAO (LDO) en Chainlink (LINK) zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 5,7%, 3,6% en 3,2%.

INJ is vandaag de enige coin die met meer dan 5% is gedaald in de top 50. De schade valt dus enorm mee. De grootste naam is LINK dat met iets meer dan 3% in het rood staat vandaag. Over de afgelopen 7 dagen staat LINK echter met een uitstekende 25,2% in het groen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! 

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Bitcoin start de week rood, terra classic (LUNC) daalt na slecht nieuws

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag werd bekend dat in de Verenigde Staten het Ministerie van Justitie een tweetal verdachten heeft aangeklaagd voor het illegaal minen van crypto op een school. Ze gebruikten hiervoor stroom en andere middelen van de school en wisten een aardige buit binnen te slepen. Het verhaal zorgt er tegelijkertijd voor dat de discussie over het energieverbruik van het Bitcoin netwerk weer oplaait, iets wat in de Verenigde Staten steeds belangrijker begint te worden voor de politiek. Iets om in de gaten te houden dus.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment