Wisselvallige bitcoin koers & volatiele altcoins

Stefan de Graaf


Nog altijd is de bitcoin (BTC) koers niet in staat om echt in beweging te komen, naar boven of naar beneden. Vandaag zien we een lichte stijging, maar de obstakels aan de bovenkant blijven op de loer liggen. Deze wisselvallige koers heeft ook effect op altcoins. We zien namelijk zowel harde stijgers als harde dalers, waaronder wederom een aantal memecoins.

Bitcoin schiet voorbij $71.000, ethereum explodeert 17% na ETF-wending

Bitcoin schiet voorbij $71.000, ethereum explodeert 17% na ETF-wending

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,5% gedaald tot $2,7 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €63.147 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,92%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $68.526.

De hardste stijgers, waaronder UNI

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

 • Arweave (AR) is met 12,3% gestegen tot $43,51
 • LEO Token (LEO) is met 0,9% gestegen tot $5,96
 • Uniswap (UNI) is met 2,3% gestegen tot $10,80
 • Bitcoin (BTC) is met 1,1% gestegen tot $68.401
 • Litecoin (LTC) is met 1,1% gestegen tot $84,35
 • Stacks (STX) is met 0,6% gestegen tot $1,98

Wat betreft harde stijgers valt het vandaag mee, met AR als uitschieter. Deze stijging met dubbele cijfers is erg netjes. Ook bitcoin staat in de hardste stijgers van vandaag, wat we niet erg vaak zien.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

De hardste dalers, waaronder WIF

De hardste dalers uit de top 50 grootste altcoins zijn als volgt:

 • Dogwifhat (WIF) is met 10,4% gedaald tot $3,46
 • Chainlink (LINK) is met 4,3% gedaald tot $18,20
 • Polygon (MATIC) is met 3,2% gedaald tot $0,701
 • Hedera (HBAR) is met 3,5% gedaald tot $0,10
 • Pepe (PEPE) is met 5,4% gedaald tot $0,0000142

Twee grote memecoins staan vandaag in de lijst van hardste dalers. Zowel WIF als PEPE gaan relatief hard onderuit. Echter, als we uitzoomen lijkt er weinig aan de hand. Over de afgelopen 7 dagen is WIF met 21,7% gestegen en PEPE met 6,4%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws heeft te maken met wellicht de belangrijkste BTC ETF. Namelijk die van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock. Deze spot ETF heeft namelijk de koppositie van Grayscale afgepakt en is nu de grootste bitcoin spot ETF op de markt.

IBIT beheert nu bijna $20 miljard aan BTC, wat ongeveer 1,5% is van de totale marktkapitalisatie van de digitale munt. Dit werpt mogelijk een blik op de toekomst van Ethereum. Het lijkt er sterk op dat de eerste Ethereum spot ETF’s op de markt verschijnen en ook hierbij zal BlackRock weer van de partij zijn.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment