Wie is de rijkste crypto miljardair van Nederland? Speculaties gaan rond

Stefan de Graaf


Crypto is al lang geen niche meer, maar een bloeiende industrie die wereldwijd miljoenen mensen aantrekt. Achter deze revolutie staan visionairs en ondernemers die de grenzen van financiën en technologie verleggen.

Een van deze invloedrijke figuren is de Nederlander Jean-Louis van der Velde, een naam die steeds prominenter wordt in de wereld van crypto. Maar is deze man ook daadwerkelijk de rijkste crypto miljardair van het land?


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Van der Velde betrokken bij grote crypto-initiatieven

Van der Velde heeft zijn sporen verdiend in de snel evoluerende industrie van crypto. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij Bitfinex en Tether, twee belangrijke spelers in de crypto-industrie.

Bitfinex, opgericht in 2012, is een van ’s werelds grootste en oudste cryptobeurzen. Het platform biedt een breed scala aan digitale activa voor handelaren over de hele wereld. Van der Velde is een van de oprichters van Bitfinex en heeft een cruciale rol gespeeld in de groei en ontwikkeling ervan tot wat het vandaag is. Momenteel vervult hij de rol van CEO bij het bedrijf.

Naast Bitfinex is Van der Velde ook nauw betrokken bij Tether, een van de meest invloedrijke cryptobedrijven van de afgelopen jaren en zusterbedrijf van Bitfinex. Tether is bekend van zijn USDT stablecoin  en is oorspronkelijk gelanceerd in 2014. Het bedrijf heeft al tien jaar een stablecoin die gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar.

De munt wordt vaak gebruikt als een brug tussen traditioneel fiatgeld en cryptovaluta. Hierdoor kunnen handelaren snel en gemakkelijk tussen beide wisselen zonder de volatiliteit van andere cryptocurrencies te ervaren.

Onvindbare Nederlander bezit miljarden vermogen

Van der Velde, een geboren Arnhemmer, is vooral achter de schermen actief in de sector. Hij is dan ook niet echt veel voor de camera te vinden. De man, naar alle waarschijnlijkheid woonachtig in Azië, duikt nauwelijks op in de media. Dit maakt het lastig om een inschatting te maken van zijn vermogen. Toch heeft het Amerikaanse zakenmagazine Forbes een poging gewaagd. De inmiddels 60-jarige Van der Velde zou ruim $3,9 miljard waard zijn.

Dit maakt de Nederlander de 809ste rijkste persoon ter wereld. Hij staat zo in het lijstje met bekende supersterren als de artiest Taylor Swift en Formule 1-veteraan Lawrence Stroll. Het enige wat bekend is over het vermogen van Van der Velde is zijn aandelenpakket in Bitfinex. Zo is hij voor 20 procent aandeelhouder over een pot van $3,3 miljard. Dat betekent dat hij ‘slechts’ $660 miljoen zou bezitten in de cryptobeurs. Waar de rest van zijn centen vandaan komen, is vooralsnog een groot raadsel.


Post Views: 192Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment