weer een nieuw record gebroken

Stefan de Graaf


De koning der crypto, bitcoin (BTC), heeft onlangs een opmerkelijke prestatie neergezet. Naast een nieuwe all-time high bereikte op 5 maart het spot handelsvolume van BTC op gecentraliseerde beurzen een piek die het afgelopen jaar niet is voorgekomen. Dit suggerert een vernieuwde interesse van retailbeleggers en laat zien dat de hype, die jarenlang ver weg leek, weer helemaal terug is.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Retailbeleggers keren terug naar BTC

De plotselinge stijging van het handelsvolume is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Mallika Kollar, een kwantitatieve onderzoeksmedewerker bij Bitwise, is het spot handelsvolume sinds het begin van het jaar bijna met 680% gestegen. Dit fenomeen wijst op een groeiende betrokkenheid van retailbeleggers die besluiten om BTC aan te schaffen. De sfeer zit er weer goed in.

Naast de toename van het handelsvolume op beurzen, bereikten de dagelijkse instroom in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de VS ook nieuwe hoogtes. Op 5 maart zagen deze ETF’s een record van $10 miljard in dagelijks handelsvolume, een stijging ten opzichte van het vorige record van $7,7 miljard. De toename van het handelsvolume in ETF’s en op beurzen stimuleerde de BTC prijs naar een nieuwe recordhoogte van boven de $69.200.

Interessant is de opmerking van Eric Balchunas, analist bij Bloomberg, die de explosieve groei in ETF-handelsvolume als “bananas” omschreef, gezien hun relatief korte bestaan van minder dan twee maanden.

Toenemende retail in de crypto markt

De toename van retail interesse wordt verder onderstreept door de groei van het aantal BTC adressen met ten minste $10 op de balans. Op 6 maart bereikte dit een nieuwe recordhoogte van meer dan 35 miljoen. Deze statistiek, gecombineerd met aanhoudend hoge zoekopdrachten naar bitcoin op Google Trends, suggereert een bredere betrokkenheid en bewustwording onder beleggers.

De recente ontwikkelingen in het BTC spot handelsvolume en de toegenomen activiteit in zowel ETF’s als op de retailmarkt wijzen op een hernieuwde interesse en hype omtrent bitcoin. Mogelijk dat deze hype in de nabije toekomst alleen nog maar verder zal toenemen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment