We staan pas aan het begin van crypto en AI, aldus Microsoft topman

Stefan de Graaf


De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en cryptocurrency biedt enorme mogelijkheden voor de toekomst. Microsoft onderzoekt actief hoe deze twee technologieën elkaar kunnen versterken en daarmee nieuwe toepassingen kunnen creëren.

Tijdens de recente Cornell Blockchain Conference deelde Yorke Rhodes, directeur voor digitale transformatie bij Microsoft, zijn inzichten over deze veelbelovende ontwikkelingen, dat meldt Cointelegraph dat aanwezig was.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Microsoft’s visie op AI en blockchain technologie

Microsoft ziet kunstmatige intelligentie als “de bepalende technologie van onze tijd” en heeft veel geïnvesteerd in zowel AI-onderzoek als ontwikkeling. Maar dit betekent niet dat het bedrijf de cryptowereld negeert. Het bedrijf onderzoekt ook hoe blockchain en AI elkaar kunnen versterken.

Tijdens de Cornell Blockchain Conference in New York besprak Yorke Rhodes, Microsoft’s directeur voor digitale transformatie, blockchain en cloud supply chain, de mogelijke samenwerking van deze twee technologieën. Hij zei:

“Ik denk dat we nog maar aan het begin staan van wat er mogelijk is wanneer deze technologieën daadwerkelijk samenkomen.”

Belangrijke rol voor crypto in de ondersteuning van AI

Rhodes werd op de conferentie verder gevraagd over de rol van Microsoft in de cryptowereld. Op de vraag of Microsoft ooit een eigen blockchain zou bouwen, antwoordde Rhodes dat er al veel interessante ontwikkelingen plaatsvinden in de open source-gemeenschap en dat Microsoft zich meer richt op het optimaliseren van bestaande technologieën, zoals layer-2 blockchain rollups.

Daarnaast benadrukte Rhodes dat AI veel aandacht trekt, wat de groei van andere opkomende technologieën, zoals crypto en Web3, kan beïnvloeden. Toch ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor crypto in de ondersteuning van AI, vooruitkijkend op de toekomst van gedecentraliseerde AI-modellen.

Regulering en innovatie in crypto

Een ander belangrijk onderwerp tijdens de conferentie was de regulering van zowel AI als cryptocurrency. Neil DeSilva van PayPal Digital Currencies stelde dat de Verenigde Staten voorzichtig moeten zijn met hun benadering van regulering, omdat andere regio’s, zoals de Europese Unie, steeds aantrekkelijker worden voor uitgevers van stable coins. Volgens DeSilva is het zaak dat techbedrijven gaan samenwerken met regelgevers om innovatie te bevorderen zonder consumenten te schaden.

Ook de mogelijkheid dat blockchaintechnologie kan helpen bij de regulering van AI werd besproken, vooral vanwege de grote mate van transparantie en traceerbaarheid die de blockchaintechnologie te bieden heeft. Dit kan helpen om de zogenaamde “black box” problemen van AI te verlichten, waarbij beslissingen van AI-systemen moeilijk te doorgronden zijn.


Post Views: 22

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment