Wat gaat de bitcoin koers de komende jaren doen?

Stefan de Graaf


Niemand beschikt over een glazen bol en dus kan ook niemand met zekerheid zeggen wat de prijs van bitcoin (BTC) in petto heeft. Er zijn echter veel analisten die hun visie op het toekomstige koersverloop maar al te graag delen met hun volgers. In dit artikel bekijken we enkele prijsvoorspellingen voor de volgende bullmarkt.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers naar 130.000 dollar

Als crypto-investeerder wordt je gebombardeerd met een enorme lading aan verschillende koersvoorspellingen en ben je al snel geneigd je hieraan vast te houden. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat iedereen een andere kijk op de toekomst heeft. Bitcoin is en blijft wat dat betreft zeer onvoorspelbaar.

De ‘Halving Cycles Theory’ van crypto-analist CryptoCon is akelig dicht bij de vorige absolute pieken en dalen uitgekomen. Volgens dit model zou bitcoin in 2025 tot een piek van 138.000 dollar stijgen. CryptoCon beschikt tevens over meer modellen, waaronder de ‘First Cycle Gains Projection, en stuk voor stuk komen deze uit rondom de een prijsdoel van 130.000 dollar.

Hij verwacht bovendien, gebaseerd op historische data, dat de absolute piek in een bereik van 21 dagen rondom 28 november 2025 neergezet zal worden.

BitQuant: nieuw record vóór de halving

Over het algemeen zijn de meeste analisten het erover eens dat de aankomende BTC halving, die ergens rond april volgend jaar plaats zal vinden, een nieuwe bullmarkt teweeg zal brengen. De meesten verwachten dan ook dat bitcoin, net als in voorgaande cycli, ergens na dit belangrijke evenement tot een nieuw record zal stijgen.

Centrale bankier en bitcoin-investeerder BitQuant denkt hier anders over. Hij verwacht dat bitcoin dit jaar nog tot een nieuwe all-time high van boven de 69.000 dollar zal stijgen. Vervolgens zal de koers volgens hem op het moment van de halving op een waarde van 125.000 dollar staan alvorens het door knalt tot een een absolute piek van 241.000 dollar.


🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Kan BTC naar 1 miljoen dollar?

Er zijn ook enkelen die van mening zijn dat de volgende opwaartse markt van een ongekend formaat zal zijn dat de koers naar 1 miljoen dollar zal stijgen.

Arthur Hayes, de voormalig CEO van Bitmex, heeft bijvoorbeeld een prijsdoel van tussen de 750.000 en 1.000.000 dollar vastgesteld voor 2026. Naar zijn mening zal de aanstaande bullrun de allergrootste financiële bullmarkt in de geschiedenis van de mensheid worden

Vermogensbeheerder ARK Invest denkt dat bitcoin tegen 2030 de gigantische waarde van 1 miljoen dollar zal hebben bereikt.

Dit soort prijsvoorspellingen moet je als investeerder uiteraard met een korreltje zout nemen. Het belooft hoe dan ook interessant te worden om te zien hoe de toekomst van bitcoin zich zal ontvouwen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment