Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

Stefan de Graaf


Gisteren sprak ik over een mogelijke bitcoin (BTC) Bull Trap die zich lijkt te ontvouwen. Dat betekent dat we mogelijk de eerste doelen al hebben bereikt, ergens tussen de $58.000 en $60.000. Maar we kunnen ook richting de $50.000 tot $52.000 gaan. We zagen ook een incident met Iran, waar ze drones en raketten lanceerden richting Israël. Hoewel dit voor enige paniek zorgde in de cryptomarkt, zie ik het eerder als een pre-halving dip.


Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Cryptomarkt in het rood

Altcoins doken flink in het rood, maar zoals altijd geldt: “Wees angstig als anderen hebzuchtig zijn, en wees hebzuchtig als anderen angstig zijn.” Dus dit kan een goed moment zijn om wat van die altcoin-projecten op te pakken die je hebt gemist.

Als we kijken naar de heatmaps, zien we sterke liquiditeit tussen de $53.000 en $57.500, en ook tussen de $50.000 en $52.000. Dit zijn mogelijke doelen voor ons. Ik overweeg zeker bij te kopen, vooral rond de $50.000. Op de 1-maand heatmap zien we liquiditeit rond de $53.000, wat een mooie target kan zijn na de correctie.

De traditionele markten, zoals de S&P 500, zien er niet erg positief uit voor bitcoin. De RSI staat hoog, en we zien een mogelijke daling op de lagere timeframes. De dollarindex daarentegen lijkt sterker te worden, wat eveneens negatief kan zijn voor risicovolle activa zoals bitcoin.

Bitcoin analyse

Op de bitcoin-futures-grafiek zien we een Shooting Star candlestick, wat duidt op meer neerwaartse druk. Het is mogelijk dat we de gap gaan vullen rond de $58.000. De Bitstamp-grafiek ziet er ook zwak uit, met mogelijke targets tussen de $48.000 en $52.000.

Op de langere termijn blijf ik bullish op bitcoin, met initiële targets tussen de $100.000 en $122.000. Het is belangrijk om de bitcoin-dominantie in de gaten te houden, aangezien deze kan stijgen, wat zou kunnen wijzen op meer vertrouwen in bitcoin ten opzichte van altcoins.

Kortom, ik verwacht nog wat meer neerwaartse beweging in de komende dagen, maar dit kan een kans zijn om te kopen. Let op de $50.000 als een belangrijk niveau. We kijken ook naar ethereum (ETH), waar een mogelijke daling richting de $2500 kan plaatsvinden.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 63Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment