Waarom komende vrijdag belangrijk is voor de bitcoin koers

Stefan de Graaf


De Amerikaanse centrale bank kondigde afgelopen woensdag aan dat het niet lang zal duren voordat het de eerste renteverlaging doorvoert. Daar reageerden de bitcoin (BTC) koers en de rest van de financiële markten uiteraard positief op.

Waar bitcoin de week begon met een fikse daling, was die alweer bijna helemaal hersteld na het ‘positieve’ nieuws vanuit de Amerikaanse centrale bank.

Als gevolg van die uitspraken van de Amerikaanse centrale bank ,zet de markt de kans op een eerste renteverlaging in januari 2024 al op 14,5%.

Voor maart en mei 2024 liggen de kansen op een eerste renteverlaging momenteel op 79,5% en 97,4%. Wat dat betreft lijkt het dus niet lang meer duren voordat de rentes zullen dalen en dat is natuurlijk de boodschap waar de markt op zat te wachten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waarom komende vrijdag belangrijk is voor bitcoin

Volgende week vrijdag kan weleens cruciaal worden voor de bitcoin koers. Dan krijgen we namelijk de nieuwe Core PCE inflatie van de Verenigde Staten te zien.

Dat is de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank en de inflatiemeter die de Federal Reserve terug wil brengen naar de 2,0%.

Als we de dalingen van de afgelopen 6 maanden in de Core PCE inflatie doortrekken naar 12 maanden, dan ziet de inflatie er momenteel als hierboven uit. Zoals je kunt zien ligt de Core PCE al bijna bij de doelstelling van 2,0%.

Dat is interessant, omdat Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, op woensdag aangaf dat de rente al omlaag moet zelfs nog voordat de inflatie op 2,0% uitkomt.

Er is namelijk anders een kans dat de inflatie misschien te ver naar beneden doorschiet of straks zelfs sprake is van deflatie… en dat is de grote angst van iedere centrale bankier.

Waarom is deflatie dan zo gevaarlijk?

Deflatie is in principe niet slecht zou je zeggen. Dalende prijzen maken het voor mensen makkelijker om hun boodschappen te doen. De koopkracht stijgt en dat moet een goede ontwikkeling zijn voor de economie, toch?

In het huidige financiële systeem is dat helaas niet het geval. Het financiële systeem is namelijk op schulden gebouwd en de inflatie nodig is om de schulden minder waard te maken. Stel dat we gigantische deflatie krijgen in Nederland. Dan zou dat weleens desastreus kunnen zijn voor mensen met een hypotheek, die plotseling de rekeningen niet meer kunnen betalen.

Wat dat betreft belooft komende vrijdag een zeer belangrijke dag te worden voor de bitcoin koers.

Hulp nodig met crypto?

In de Premium omgeving van Crypto Insiders houden we deze ontwikkeling nauw in de gaten. Hier bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en de potentiële impact op de bitcoin koers.

In onze Premium omgeving vind je een vriendelijke community van analisten en handelaren van alle niveaus. Hier kun je met experts en beginnelingen praten over de laatste markttrends en krijg je als eerst toegang tot uitgebreide analyses.

Ook organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen. We nodigen je graag uit om voor slechts €1 een 30-daagse proefperiode te starten in onze Premium omgeving.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment