Waarom aankomende donderdag belangrijk is voor de bitcoin koers

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft een sterke periode achter de rug en de koers blijft in een opwaartse trend. Kort voor het weekend kwam de koers zelfs kort boven de 38.000 dollar uit.

Het enthousiasme over een mogelijke spot bitcoin-ETF, of beursfonds, in de VS blijft hoog en de angst voor een recessie zit ogenschijnlijk in de ijskast. Of we daadwerkelijk een recessie kunnen vermijden, valt nog te bezien, en aankomende donderdag en vrijdag kunnen ons hierover meer duidelijkheid geven.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Cruciale dagen voor bitcoin

We beginnen op donderdag met de Maand-op-Maand groei van het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten. De verwachting is dat deze met 0,1 procent is toegenomen de afgelopen maand. Behoudens enorme tegenvallers zal dat niet veel met de koers doen.

Belangrijker is de Core PCE Price Index, wat de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank is.

De inflatieverwachtingen voor de consumentenprijsindex (CPI) zitten in de lift voor de komende 12 maanden en 5 jaar. Om die reden wordt het extra belangrijke dat de Core PCE Price Index wel verder omlaag zakt.

Vervolgens eindigen we op de vrijdag met de ISM Manufacturing PMI en de ISM Manufacturing Prices. Vooral de PMI is belangrijk voor de economie. De verwachting is dat deze op 47,7 binnenkomt, wat een kleine stijging is ten opzichte van de 46,7 van afgelopen week.

Iedere score onder de 50 betekent in principe dat een onderdeel van de economie krimpt. In dit geval dus de Amerikaanse industrie.

Wat betekent dit allemaal voor de bitcoin koers?

Het is voor de bitcoin koers te hopen dat we geen recessie krijgen, want dat zou het positieve momentum van de afgelopen periode doorbreken. Dat zou enorm zonde zijn, want we kunnen met een spot bitcoin-ETF en de volgende halving mogelijk wat bijzondere dingen zien van de digitale munt. Wat dat betreft wordt het voor bitcoin steeds belangrijker om de macro-economische ontwikkelingen in de gaten te houden.

Wil jij dit soort ontwikkelingen op de voet volgen? Neem dan eens een kijkje in de Premium-omgeving van Crypto-Insiders. Hier bespreken we dagelijks belangrijke macro-economische ontwikkelingen en de potentiële impact daarvan op de bitcoin koers.

Hulp nodig met crypto?

In onze Premium omgeving vind je een vriendelijke community van analisten en handelaren van alle niveaus. Hier kun je met experts en beginnelingen praten over de laatste markttrends en krijg je als eerst toegang tot uitgebreide analyses.

Ook organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse. We nodigen je graag uit om voor slechts €1 een 30-daagse proefperiode te starten in onze Premium omgeving.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment