Voormalige Binance CEO Changpeng Zhao begint aan nieuw hoofdstuk

Stefan de Graaf


Eind april veroordeelde een Amerikaanse rechter de voormalige CEO van Binance Changpeng Zhao (ook wel bekend als ‘CZ’) tot 4 maanden gevangenisstraf.

De topman werd eind vorig jaar door de rechter gedwongen om af te treden als CEO, maar hij heeft al nieuwe plannen. Op sociale media laat hij hier meer over weten.

Grootste bank van Colombia lanceert eigen cryptobeurs en stablecoin

Grootste bank van Colombia lanceert eigen cryptobeurs en stablecoin

Binance’ CZ werkt aan nieuw plan

Op sociale mediaplatform X vraagt Binance-medeoprichter Yi He aan haar volgers welk boek de grootste invloed op hun heeft gehad.

Eén volger reageerde, misschien niet helemaal serieus, dat hij wacht op het boek van Zhao. Hij hoopt dat dit boek geschikt is voor de nieuwe generatie crypto-ondernemers.

CZ reageerde vervolgens zelf op deze reactie met het antwoord dat hij wat “tijd voor reflectie” tegemoet gaat. Dat zal hij gebruiken om “iets” te schrijven.

Meer details onthulde hij nog niet, dus voor nu is het gissen wat hij hiermee bedoelt. In ieder geval zal hij vermoedelijk over een aantal maanden meer te vertellen hebben.

Het is mogelijk dat dit boek zal gaan over zijn in maart onthulde plan. Hij wil namelijk een educatief platform voor arme kinderen opzetten onder de naam ‘Giggle Academy’.

Dit zou een non-profitorganisatie zijn, speciaal geschikt voor minderjarigen. De Binance-oprichter verklaarde dat educatie de enige manier is om de wereld te veranderen.

Veel veranderd bij Binance

CZ’s celstraf is de crypto-industrie meegevallen. Het duurt namelijk slechts 4 maanden. FTX-medeoprichter Sam Bankman-Fried (SBF) kreeg in vergelijking een veel langere straf, namelijk van 25 jaar.

Desalniettemin moet Binance met $4,3 miljard één van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële wereld betalen.

Ondertussen zet Binance nieuwe stappen. Overheden waren lang niet blij met het bedrijf, onder andere omdat het geen hoofdkantoor had en omdat het geen raad van bestuur heeft.

Om de banden met overheden te verbeteren heeft Binance in april een bestuurscomité opgericht. Veel leidinggevenden zijn  recent vertrokken bij de cryptobeurs. Dat heeft geleid tot de aanstelling van veel nieuwe medewerkers.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment