Visa zet gigantische nieuwe crypto stap in 145 landen

Stefan de Graaf


De betalingsgigant Visa heeft een reusachtige stap gezet naar wereldwijde crypto adoptie. In samenwerking met de web3 infrastructuur dienstverlener Transak maakt Visa vanaf nu de directe verkoop van crypto mogelijk. De dienst is beschikbaar in 145 landen, waaronder in Nederland.


Journalist verliest $1.400 aan crypto door eigen artikel

  • icon-finance

    Finance nieuws

Visa off-ramp vanuit crypto wallets

De nieuwe integratie van Visa maakt het mogelijk om direct vanaf een crypto wallet zoals Metamask crypto te verkopen en geld te storten op een Visa betalingskaart. Hierdoor wordt het gebruik van centrale exchanges voor het verkopen van crypto overbodig. Ook maakt de integratie crypto betalingen bij 130 miljoen winkels wereldwijd mogelijk.

“Met real-time opnames via Visa Direct, biedt Transak een snellere, soepelere en meer geïntegreerde ervaring voor zijn gebruikers. Dit maakt het makkelijker om crypto balans om te zetten in fiat,”

Aldus Yanilsa Gonzales-Ore, hoofd van Visa Direct Noord Amerika. Tot op heden was het niet heel gemakkelijk om crypto om te zetten in fiat zoals euro’s. Hierbij moest vaak het gebruik van een gecentraliseerde crypto beurs aan de pas komen. Vanaf nu is dit proces dus een stuk makkelijk, en is daarom gerust een gigantische mijlpaal voor de adoptie van crypto te noemen.

Mijlpaal voor crypto adoptie

Voor crypto wallets zoals onder andere Metamask, Trustwallet en Ledger is het ook mooi nieuws. Harshit Gangwar van Transak zegt hierover het volgende.

“Dit is een grote stap naar mainstream acceptatie en gebruik van cryptocurrencies. Metamask gebruikers kunnen nu probleemloos direct vanuit hun wallet crypto omzetten naar hun Visa kaart. Dit verbetert de gebruiksfuncties en bruikbaarheid van hun digitale assets.”

Transak bezit in verschillende jurisdicties licenties, en garandeert daarnaast de nakoming van KYC- en anti-witwas reglementen. Dit stelt Transak in staat gebruikers te verifiëren en op legale wijze de transacties te verwerken. Dit maakt Transak volgens Gangwar de ideale partner voor de Visa integratie.

Deze mooie stap is niet de eerste grote crypto ontwikkeling waarbij Visa betrokken is. In 2020 ging de betalingsgigant al een samenwerking aan met Circle, de uitgever van de USDC stablecoin. En afgelopen september maakte Visa betalingen met USDC met gebruik van de Solana (SOL) blockchain mogelijk.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment