Vermogensbeheerder zet nieuwe stap voor ethereum beursfonds

Stefan de Graaf


Het beursgenoteerde Franklin Templeton is een van de meest toonaangevende vermogensbeheerders van de wereld. Het heeft al meer dan 70 jaar beleggingservaring en heeft recentelijk een ethereum spot-ETF voorgesteld. 

Maar helaas voor de enorme beheerder gaat het gerucht rond dat de ETF’s binnenkort zullen worden afgewezen. Toch weerhield dat het biljoenenbedrijf er niet van om de ETF op de effectenlijst van Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) te noteren. 


Crypto ontbijt: BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

Geruchten over afwijzing van de Ethereum-ETF’s

Er gaan geruchten rond dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk de aanvragen voor de spot ethereum ETF’s zal afwijzen. De definitieve beslissingen van de SEC over de dossiers van vermogensbeheerders VanEck en ASRK zullen achtereenvolgens op 23 en 24 mei plaatsvinden.

Hoewel de DTCC-notering een belangrijke stap in het goedkeuringsproces is, geeft het geen garantie voor een uiteindelijke goedkeuring van de SEC. Volgens bronnen die betrokken zijn geweest bij recente gesprekken met de SEC, mist de discussie over ethereum ETF-aanvragen de diepgang die wel aanwezig was bij eerdere debatten rondom de bitcoin ETF’s.

Franklin Templeton diende in februari de aanvraag in voor de ethereum ETF en sloot zich daarmee aan in de rij bij andere vermogensreuzen zoals Grayscale en VanEck. Echter, de toekomstverwachtingen voor fondsen die op ethereum zijn gebaseerd, lijken niet zo rooskleurig als die voor hun op bitcoin gebaseerde voorgangers.

Bloomberg-analist Eric Balchunas acht de kans op een ethereum ETF-goedkeuring slechts 25%. Daarentegen was de goedkeuring voor de bitcoin ETF’s ook een langdurig proces, met veel onzekerheid. 

Jarenlang bleven de kansen op een bitcoin ETF-goedkeuring laag, ondanks voortdurende aanpassingen door de aanvragers. Pas in de laatste dagen voor de uiteindelijke goedkeuring begonnen experts steeds meer te geloven in een positieve uitkomst.

‘Buy the rumour, sell the news’ bij Bitcoin ETF

De langdurige speculatie rond de goedkeuring van de bitcoin ETF’s in januari zorgde voor een klassiek ‘buy the rumour, sell the news‘ event. In de aanloop naar de verwachte goedkeuring kochten beleggers massaal bitcoin, gedreven door geruchten dat de goedkeuring tot een stijging van de prijs zou leiden. Toen de goedkeuring eenmaal een feit was, leidde dit tot een snelle verkoopgolf.

‘Buy the rumour, sell the news’ is een veelvoorkomend patroon in financiële markten waarbij de anticipatie vaak een grotere impact heeft dan de gebeurtenis zelf. Bij bitcoin leidde de gebeurtenis pas weken later tot een verdere stijging, waarbij zelfs een nieuwe all-time-high werd aangetikt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment