Vermogen Binance oprichter groeit $25 miljard ondanks crypto rechtszaak

Stefan de Graaf


Changpeng Zhao, ook bekend als ‘CZ’, moest onlangs opstappen als CEO van Binance, de grootste crypto exchange ter wereld.

De populaire CEO had een maand geleden nog schuld bekend en een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten. Desondanks is zijn vermogen weer enorm toegenomen.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Vermogen Binance CEO groeit met $25 miljard

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is het vermogen van CZ dit jaar met bijna $25 miljard gestegen. Dat is meer dan 5 keer de boete die Binance moet betalen.

Volgens de index van Bloomberg wordt het vermogen van CZ nu geschat op meer dan $37 miljard. Dat betekent dat hij de 35ste rijkste persoon op aarde is.

Toch is dit lang niet de hoeveelheid die CZ nog begin 2022 had, toen de bearmarkt pas net was begonnen. Volgens Bloomberg had CZ toen nog een vermogen van bijna $97 miljard.

Zijn vermogen is afgeleid uit het enorme aandeel dat CZ in Binance heeft. Opvallend is echter dat CZ ook nog crypto bezit, waaronder bitcoin (BTC) en build n build (BNB), beter bekend als de binance coin.

De Binance schikking en mogelijke celstraf voor CZ

Hoeveel crypto CZ bezit, is echter niet bekend en is naar verluidt niet meegerekend in het totaal op de Bloomberg index.

Een maand geleden trof Binance en CZ een schikking met de Amerikaanse autoriteiten voor het  breken van anti-witwasmaatregelen. Binance moest een historisch bedrag betalen van 4,3 miljard. CZ betaalde een boete van $50 miljoen

Daar blijft het mogelijk niet bij. Hij moet namelijk nog in februari voor de rechter verschijnen en kan mogelijk 18 maanden in de cel belanden. Dat zou zelfs op kunnen lopen tot 10 jaar. Onlangs kreeg hij echter te horen dat hij de uitspraak moet afwachten in de VS. Hij mag momenteel het land niet verlaten.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Meer crypto leidinggevenden zien vermogen hard stijgen

CZ is niet de enige leidinggevende in crypto-land wiens vermogen weer sterk hersteld is door de stijgende koersen op de crypto-markt. Volgens het Bloomberg rapport is het vermogen van Coinbase CEO Brian Armstrong naar $7,2 miljard gestegen.

Het vermogen van Fred Ehrsam, medeoprichter van Coinbase, is gestegen naar $2,5 miljard. Het vermogen van de Winklevoss tweeling ligt inmiddels weer op $2,7 miljard elk. Barry Silbert, CEO van de Digital Currency Group (DCG) heeft nu een vermogen van $2 miljard.

Het vermogen van Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van het ingestorte FTX, lag vorig jaar maart nog op $25,9 miljard. Volgens Bloomberg is daar $0 van over.

“Investeren in crypto is niet voor bangeriken; je moet voorbereid zijn op de spectaculaire ups en downs. Er is een reden dat deze investeerders miljardairs zijn, en dat is geen geluk. Ze komen niet in de verleiding om hun beleggingen in dalende markten te dumpen. Ze geloven in de langetermijnkansen die deze ruimte biedt,” aldus Campbell Harvey, hoogleraar financiën aan Bloomberg.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment