Verdere bitcoin daling biedt kansen voor ETF’s, expert legt uit waarom

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben de slechtste week sinds de lancering achter de rug. Iedere handelsdag is er namelijk meer geld uit de fondsen gestroomd dan dat er binnen werd gehaald. Tegelijkertijd heeft de bitcoin koers het nog altijd erg moeilijk. Een verdere koersdaling tot onder de 60.000 dollar zou echter een nieuwe opleving bij de beursfondsen kunnen verwezenlijken, zo legt een bekende crypto-analist uit.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Verdere bitcoin koersdaling kan positief zijn

De spot bitcoin ETF’s kopen daadwerkelijk bitcoins als onderpand voor de fondsen, en dus zijn de prestaties sterk gecorreleerd met de bitcoin koers. De afgelopen week leveren de fondsen veel verkoopdruk op, wat logischerwijs negatief is voor de onderliggende koers.

De BTC koers heeft afgelopen dinsdag een dieptepunt gevestigd van zo’n 61.500 dollar. Gemeten vanaf de all-time high van bijna 74.000 dollar, dat vorige week donderdag werd neergezet, betreft het een koersdaling van bijna 17 procent.

Ki Young Ju, een prominente crypto-analist en tevens CEO bij CryptoQuant, denkt dat een verdere daling tot 56.000 dollar zou kunnen zorgen voor een opleving bij de ETF’s, zo liet hij gisteren weten op socialmediaplatform X.

Deze tegenstrijdigheid wordt verklaard door de zogenoemde on-chain kostprijs van nieuwe BTC whales. Gemiddeld genomen heeft deze groep investeerders, vooral ETF-kopers, hun bitcoins tegen een prijs van 56.000 dollar aangeschaft. Mocht de koers dalen tot deze prijs, verwacht de analist een grote kapitaalinstroom bij de ETF’s.

Met een huidige prijs van 64.700 dollar zou dat een verdere daling van meer dan 13 procent betekenen.

De analist merk tevens op dat koerscorrecties voor BTC in bullmarkten doorgaans maximaal 30 procent zijn. Gemeten vanaf de piek van bijna 74.000 dollar zou dit een potentieel dieptepunt van 51.000 dollar betekenen. Uiteraard is een verdere koersdaling niet uitgesloten, data uit het verleden biedt immers nooit garantie voor de toekomst.

Bitcoin ETF uitstroom

Gisteren werd voor de vijfde achtereenvolgende handelsdag een gecombineerde netto-uitstroom waargenomen bij de bitcoin spot ETF’s. Dit is de slechtste streak sinds de lancering op 11 januari.

De uitstroom neemt echter wel af. Op de eerste drie dagen van de week stroomde er gemiddeld bijna 250 miljoen dollar per dag uit de fondsen. Op donderdag stond de uitstroom echter op 93,9 miljoen dollar en gisteren werd een uitstroom van 51,6 miljoen dollar waargenomen.


Post Views: 1.536

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment