vandaag al een bitcoin ETF goedkeuring?

Stefan de Graaf


Goedemiddag allemaal, welkom bij deze koersanalyse waarin ik speculeer over de goedkeuring van een bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF). Deze kan wellicht vandaag of morgen plaatsvinden. Laten we de grafieken onder de loep nemen en proberen te begrijpen hoe deze gebeurtenis de markt zou kunnen beĆÆnvloeden.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Mogelijk vandaag al een ETF?

Laten we eens kijken naar het nieuws dat suggereert dat de Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk de goedkeuring van ETF-aanvragen overweegt. Dit zou snel kunnen gebeuren, wellicht vandaag of morgen, of anders tussen 8 en 10 januari. De grafieken geven aan dat het van belang is om alert te zijn op mogelijke koersbewegingen in deze periode.

Wat kan bitcoin doen bij een ETF goedkeuring?

Een interessant aspect van de markt is de aanwezige liquiditeit, vooral rond het niveau van $45.500. Dit is opvallend omdat de koers momenteel lijkt te stabiliseren op dit punt. De Heatmaps tonen ook eerdere liquiditeitszones, zoals rond $39.500 en $44.000, die van invloed kunnen zijn op de koersbewegingen.

Bij het kijken naar lagere timeframes merk ik een positieve uitbraak op met een aanzienlijk volume. Echter, ik roep voorzichtigheid op en waarschuw voor FOMO-instappen. Een cruciaal punt om op te letten is de RSI (Relative Strength Index) die momenteel hoog staat op 81, wat duidt op overbought condities. Een mogelijke pullback naar niveaus rond 70-75 zou gunstig zijn voor een gezondere prijsontwikkeling.

In mijn analyse bespreek ik twee mogelijke scenarioā€™s: een bullish uitbraak en een bearish afwijzing. Voor het bullish scenario is het essentieel dat de koers de liquiditeit op $45.500 handhaaft. Een afkoeling van de RSI en een pullback op korte termijn zouden gunstige instapmomenten kunnen bieden.


Cadeautje šŸŽ‰: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs eenĀ gratis cursusĀ voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar jeĀ meer kunt lezen over mijn diensten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment