Utrechts bedrijf registreert eigen crypto bij EU

Stefan de Graaf


Quantoz Payments, een Nederlands bedrijf voor elektronische betaaldiensten, registreert met succes zijn eigen stablecoin als gemeenschapsmerk in de Europese Unie. Het bedrijf verkrijgt de succesvolle registratie bij het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO).

Deze belangrijke registratie biedt bescherming voor het merk EURD, de stablecoin van Qauntoz Payments, in alle Europese landen. Door de merkregistratie verwacht Quantoz, het moederbedrijf van Quantoz Payments, dat het aantal circulerende EURD munten snel zal toenemen.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

EURD verzekerd van veiligheid en transparantie

In de blogpost wordt benadrukt dat de stablecoin EURD veilig is in gebruik. Het wordt anders dan andere stablecoins volledig gesteund door fondsen in een derdenrekening. Om fraude te voorkomen controleren experts van erkende accountantskantoren deze rekening van de Quantoz Foundation regelmatig.

Quantoz benadrukt ook de privacy van gebruikers en verzekert hen dat zij de controle behouden over welke informatie ze delen. Gebruikers van EURD zijn volgens het Nederlandse FinTech-bedrijf in staat om de omloop hiervan in realtime te verifiƫren via de AlgoExplorer.

ā€œQuantoz Payments is transparant, en gebruikers kunnen op elk moment de hoeveelheid circulerende EURD controleren via AlgoExplorer. Tegelijkertijd geven we prioriteit aan de privacy van gebruikers, zodat zij controle behouden over welke informatie ze delenā€, aldus Henri de Jong, directeur Business Development bij Quantoz.

Qauntoz Payments geeft EURD uit op de Algorand-blockchain

Qauntoz Payments lanceerde in oktober zijn EURD stablecoin, ook wel Quantoz digitale euro. Kort daarna bracht het bedrijf de stablecoin naar de blockchain van Algorand, bekend van de ALGO-token.

Het bedrijf geeft maar liefst 500.000 EURD vrij in het Algorand-netwerk. Qauntoz Payments doet dit onder de Nederlandse e-money-licentie. Deze officiĆ«le vergunning stelt de betalingsdienst aanbieder in staat om gereguleerde digitale euroā€™s op de blockchain uit te mogen geven.

EURD positioneert zich met de recente merkregistratie en uitgifte als de grootste officiƫle euro-gedekte stablecoin op de Algorand-blockchain. Bovendien is EURD volgens Qauntoz Payments ontwikkeld om te voldoen aan de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA). Dit is een uitgebreide regelgeving voor de uitgifte van elektronische geldtokens (EMT), crypto en stablecoins.

Post Views: 757Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment