Unieke crypto wallet gelanceerd door populaire NFT-marktplaats

Stefan de Graaf


Magic Eden, de toonaangevende marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s), heeft op 29 januari de lancering van zijn nieuwe multi-chain wallet aangekondigd via X, het voormalige Twitter. De grootste blockchainnetwerken zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Solana (SOL) worden ondersteund.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Multi-chain wallet

De wallet is ontworpen om een meer gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, met functies zoals instant cross-chain swaps, beheer van NFT-portfolio’s en de mogelijkheid om NFT’s rechtstreeks vanuit de wallet te verhandelen.

De beta versie van de wallet werd in november 2023 gelanceerd voor een kleine groep vroege testers. De ontwikkeling van de wallet gebeurde in samenwerking met Exodus.

Het is een zogeheten self-custody wallet, wat betekent dat gebruikers volledige controle behouden over hun activa. De gebruikers bezitten namelijk zelf de private keys.

Om vroege gebruikers aan te trekken, biedt Magic Eden beperkte in-wallet mints van NFT projecten aan zoals Claynosaurz, Degenerate Ape Academy en BoDoggos. Daarnaast kunnen gebruikers ook airdrops verwachten gedurende de maand februari.

Oorspronkelijk richtte Magic Eden zich op de Solana gemeenschap, maar in november van 2022 breidde de marktplaats uit om ook ondersteuning te bieden voor Polygon (MATIC) NFT’s. In 2023 werden ook Bitcoin en Ethereum met succes toegevoegd.

Volgens data van The Block is Magic Eden momenteel de op een na grootste marktplaats qua dagelijks handelsvolume na OKX voor Bitcoin Ordinals NFT’s.

Trump NFT’s op Magic Eden

Gebruikers van het Magic Eden platform kunnen binnenkort genieten van een digitale kunstcollectie van de voormalig Amerikaanse president Donald Trump.

De collectie, bestaande uit 200 unieke NFT’s met afbeeldingen uit Trumps MugShot-serie, markeert zijn vierde initiatief in de NFT-wereld.

Het team achter de mugshots laat weten dat ze geen politiek doel dienen, maar puur voor entertainment zijn.

Trump zit op het moment in de race om nogmaals president te worden en heeft nog een andere republikeinse kandidaat, Nikki Haley, die de strijd met hem aan gaat.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment