Uitgelachen Bitcoin-analist verwacht nog steeds daling tot $12.000

Stefan de Graaf


Wellicht de grootste schlemiel van het afgelopen jaar is de bekende crypto-analist ‘il Capo of Crypto’. Al sinds de ondergang van crypto exchange FTX verwacht hij een capitulatie van bitcoin (BTC) tot 12.000 dollar. Inmiddels staat de bitcoin koers om en nabij de 44.000 dollar, maar dat weerhoudt hem niet om zijn prijsvoorspelling los te laten. Waarom verwacht Capo zo’n gigantische daling?


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

BTC-analist onder vuur

Capo heeft een enorme aanhang van maar liefst 800 duizend volgers op sociale mediaplatform X. Hij ontving veel lof door de vorige bearmarkt correct te voorspellen, maar lijkt nu toch echt flink mis te zitten met zijn prijsdoel van 12.000 dollar. Het afgelopen jaar is bitcoin met volle overtuiging uit zijn donkere bearmarkt gekropen, maar Capo bleef zijn volgers overtuigen op een daling tot 12.000 dollar.

De anonieme trader/analist heeft veel over zich heen gekregen vanwege zijn volhardendheid gedurende de grote opwaartse trend die bitcoin sinds de start van het jaar beleeft. In juni werd alle kritiek hem zelfs te veel, en besloot hij tijdelijk afstand te nemen van X. Inmiddels is hij al een tijdje weer actief en deelt hij weer volop zijn controversiële opinie over de huidige staat van de markt.

Binance manipulatie

Eind november deelde hij bijvoorbeeld zij mening dat de opwaartse trend van bitcoin vanaf het dieptepunt van eind vorig jaar gemanipuleerd zou zijn, met als doel iedereen te laten denken dat de bullmarkt is begonnen.

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, zou volgens hem verantwoordelijk zijn voor deze manipulatie. Hij verwijst naar de aanklacht van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van maart van dit jaar, waarin onder andere werd beweerd dat Binance schuldig zou zijn aan marktmanipulatie.

Hij voegde hieraan toe dat het Department of Justice (DOJ), ofwel het Amerikaanse Ministerie van Justitie, dit nu zal kunnen verifiëren dankzij de miljardenschikking die het een tijdje terug trof met Binance.

In een bericht van 10 december geeft Capo aan blij te zijn met de waardestijging van andere mensen hun portfolio’s. Desondanks zegt hij ‘’trouw te blijven’’ aan zijn analyse. ‘’Er zijn mensen die verontwaardigd lijken dat ik niet aan de markt ben blootgesteld, maar het is mijn beslissing en ik ben er tevreden mee’’, voegt hij hieraan toe

Momenteel staat de cryptomarkt in volle bloei, grotendeels dankzij de anticipatie op de komst van Bitcoin beursfondsen in januari. Het tij kan uiteraard snel keren in de cryptomarkt, maar 12.000 dollar lijkt een onbegonnen zaak.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment