‘uitbraak betekent nieuwe all-time high’

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) kon gisteren uiteindelijk toch niet verder uitbreken en viel toen iets terug. Desondanks vond de koers vervolgens snel steun en is inmiddels aan het herstellen.

Meerdere analisten lijken dan ook overtuigd dat een volgende uitbraak, mogelijk naar een all-time high, om de hoek staat.

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert

Bitcoin komt cruciale weerstand tegen en zakt iets

Woensdag maakte bitcoin nog een enorme sprong na de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers. De koers steeg met ongeveer 6,6% naar $66.000, de sterkste stijging in meer dan twee maanden.

Bitcoin passeerde gisterenochtend langzaamaan de $66.000, maar werd vervolgens op de $66.500 afgewezen. De koers begon te dalen en de $66.000 bood nog niet genoeg steun. Bitcoin viel gisterenavond kort naar $64.600.

Daar maakte bitcoin een kleine stuiter, maar de $65.500 bood eerst wat weerstand. Vanochtend lijkt bitcoin er toch doorheen te breken en komt op het moment van schrijven uit op $65.926 op Bybit powered by SATOS en €60.712 op Bitvavo.

Bitcoin staat op het punt om weer de $66.000 te testen. Daarmee staat BTC vandaag 0,2% in de min.

bitcoin koers 1705

Wat zeggen de analisten over bitcoin?

IntoThe Block meldt dat bitcoin door meerdere grote weerstandsniveaus is gebroken met zijn stijging naar $66.000. Het toont volgens het analysebedrijf een hoog vertrouwen van de markt in BTC.

Die $66.000 is echter wel een sleutelzone, zegt Julio Moreno, hoofd onderzoek van CryptoQuant. Daarmee komt bitcoin namelijk boven de gemiddelde aankoopprijs van handelaren uit. Als ze nu zouden verkopen, zouden ze geld verliezen.

Een uitbraak boven de $66.000 zou bitcoin mogelijk ook direct naar een nieuwe all-time high kunnen sturen, zegt analist Yoddha. De koers vormt momenteel een “bullish voortzettingspatroon,” aldus de analist:

Bitcoin optiehandelaren verwachten BTC op $100.000 tegen september

Bitcoin optiehandelaren verwachten BTC op $100.000 tegen september

Memecoins kleuren rood, maar chainlink stijgt sterk

Veel altcoins hebben het vandaag zwaarder dan bitcoin. Ethereum (ETH) komt weer onder de $3.000 uit en zakt met 2,5% naar $2.944.

Vooral memecoins vangen zware klappen na hun harde stijging eerder deze week. Dogecoin (DOGE), floki (FLOKI) en shiba inu (SHIB) dalen 4% en pepe (PEPE), dogwifhat (WIF) en bonk (BONK) zelfs meer dan 6%.

De hardste daler vandaag is echter stacks (STX), het layer-2 netwerk voor Bitcoin. De STX koers daalt met 9,1% naar $1,97.

Toch hebben we nog een paar groen gekleurde koersen vandaag in de top 100 en daar is chainlink (LINK) de meest opvallende van. De LINK koers staat vandaag bijna 14% in de plus en stijgt momenteel naar $15,9.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 475

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment