Twee grote aanbieders van crypto wallets verlaten Amerikaanse markt

Stefan de Graaf


Twee grote cryptocurrency wallet providers, Acinq en zkSNACK, hebben aangekondigd dat hun aangeboden diensten op de Amerikaanse markt gaan stoppen. Hun Crypto Wallets, Phoenix Wallet en Wasabi Wallet, zullen verdwijnen van de Amerikaanse markt en dit zorgt voor een grote schok in de Amerikaanse crypto-gemeenschap.


Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

SEC zorgt voor twijfel

Het terugtrekken van deze partijen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Door recente acties van de Amerikaanse toezichthouders tegen Metamask bedenker Consensys en crypto mixer Samourai Wallet, vragen meerdere bedrijven zich af of ze hun legitieme status als zelfbeheerde wallet providers nog wel kunnen behouden.

Op 10 april ontving Consensys een officiële waarschuwing van de SEC. Daarin beweerde de SEC dat Consensys opereerde als niet-geregistreerde broker-dealer. Hierop volgde het nieuws dat Samourai Wallet CEO Keonne Rodriguez en CTO William Hill door het Amerikaanse Ministerie van Justitie beschuldigd worden van het witwassen van geld.

Crypto wallet-aanbieders Acinq en zkSNACK zwaaien uit

Deze ontwikkelingen hebben onder andere geleid tot het besluit van Acinq en zkSNACK om hun diensten van de Amerikaanse markt af te halen. In een statement geplaatst op de website van hun Wasabi wallet zegt zkSNACK het volgende:

‘’In het licht van de recente aankondigingen van de Amerikaanse toezichthouders verbiedt zkSNACKS Amerikaanse gebruikers tot het gebruiken van de diensten.’’

Met onmiddellijke ingang implementeert Wasabi Wallet een beleid dat Amerikaanse gebruikers uitsluit van het gebruiken van hun diensten.

Ook Acinq laat met een kort statement van zich horen op X: 

‘’Recente aankondigingen van Amerikaanse autoriteiten zorgen voor twijfels over of zelfbeheerde wallet-providers nog wel gereguleerd en gezien kunnen worden als geldtransactiekantoren.’’

Acinq benadrukte de gebruikers van de Phoenix Wallet dat ze tot 2 mei de tijd hebben om hun wallets te legen en hun fondsen op te nemen. Anders worden mogelijk transactiekosten in rekening gebracht.

De Amerikaanse cryptomarkt gaat gebukt onder de zorgen die er rondom het gebruik van zelfbeheerde crypto wallets zijn. Vanuit Europa is er juist een heel ander geluid te horen. 

Europese regelgevers en autoriteiten voeren juist versoepelingen door omtrent de zelfbeheerde crypto wallets. Door de veranderingen in regelgeving tussen Amerika en Europa kan het weleens zorgen voor een grotere verschuiving op de cryptomarkt dan menigeen zich realiseert. 


Post Views: 41

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment