Trump verovert Bitcoinharten met opvallende uitspraken

Stefan de Graaf


Donald Trump heeft gisteravond de harten van Amerikaanse cryptobezitters proberen te veroveren. Dat deed de voormalig president van de Verenigde Staten middels een post op zijn social-mediaplatform en een speech.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

‘Ons land moet cryptoleider worden’

Crypto lijkt een belangrijk onderwerp te zijn geworden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die later dit jaar zullen plaatsvinden. Trump schreef op zijn socialmediaplatform “Truth Social” dat de VS leiders in crypto moeten worden:

“Ik ben zeer positief en sta open voor cryptocurrency-bedrijven en alles wat verband houdt met deze nieuwe en snelgroeiende industrie. Ons land moet de leider zijn op dit gebied, er is geen tweede plaats,”

In hoofdletters sprak Donald Trump zijn steun uit aan de cryptosector.
In hoofdletters sprak Donald Trump zijn steun uit aan de cryptosector.

Daarnaast zette Trump ook de aanval in op zijn grote rivaal, de huidige president Joe Biden. Volgens Trump wil Biden dat crypto “een trage en pijnlijke dood” tegemoet gaat. “DAT ZAL NOOIT BIJ MIJ GEBEUREN!” aldus Trump.

Ook tijdens speech haalt Trump Bitcoin (BTC) en crypto aan

Hij schreef de post in aanloop naar een speech voor de Libertarian Party’s National Convention in Washington later op de dag. Tijdens die speech liet hij zich opnieuw opvallend positief uit over crypto, en dit keer ook Bitcoin (BTC) specifiek.

“Ik zal zorgen dat de toekomst van crypto en bitcoin in de Verenigde Staten wordt gemaakt.”

Hij richtte zich vervolgens tot de Amerikaanse “50 miljoen cryptobezitters.” Voor hen zal hij zich inzetten om het recht tot zelfbeheer te verdedigen.

Zelfbeheer, of self-custody, is een belangrijk thema binnen crypto. Dit houdt in dat je je crypto in een eigen wallet bewaart en niet op een exchange.

Tijdens zijn presidentschap liet Trump zich zo nu en dan uit over crypto en bitcoin, zoals vaker in het bitcoin nieuws te lezen was. Dat was toen echter meestal negatief. Zo zei hij in 2019:

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht. “

Sindsdien is hij dus flink bijgedraaid. Naast dat hij al een eigen non-fungible token (NFT)-collectie lanceerde, accepteert hij ook cryptodonaties voor zijn verkiezingscampagne. Dit kan een indicatie zijn dat cryptobezitters een belangrijke rol gaan spelen tijdens de aankomende verkiezingen.


Post Views: 23

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment