Trump steunt bitcoin miningbedrijven – aandelen stijgen hard

Stefan de Graaf


Eerder deze week organiseerde presidentskandidaat Donald Trump in zijn huis Mar-a-Lago in Florida een bijeenkomst met verschillende bitcoin (BTC) miners. Leidinggevende van grote miningbedrijven zoals Riot Platforms, CleanSpark, Core Scientific en TeraWulf, waren uitgenodigd om met Trump te spreken over de mogelijke voordelen en toekomst van bitcoin mining.

“Bitcoin is de laatste verdedigingslinie!” zegt crypto-president Trump

Toekomst van bitcoin mining bedrijven

De druk op deze bedrijven neemt door de tijd heen steeds meer toe. Het mining proces zou bijvoorbeeld te veel energie verbruiken, waardoor het een grote impact heeft op het elektriciteitsnetwerk in de Verenigde Staten.

Tijdens de bijeenkomst deelde de miningbedrijven hun visie op de toekomst. Zo kan het mining proces volgens hun juist bijdragen aan een sterker elektriciteitsnetwerk en meer banen creëren. Volgens hen heeft Donald Trump ook toegezegd de industrie te ondersteunen, wanneer hij verkozen wordt tot de nieuwe president in november van dit jaar.

De presidentskandidaat liet na de bijeenkomst van zich horen via zijn eigen social media platform Truth Social. Zo zouden alle nog te minen bitcoins moeten worden gemined in de Verenigde Staten. Dit zou er volgens Trump voor zorgen dat Amerika dominant kan worden in de energiesector.

Aandelen mining bedrijven stijgen

De uitspraken van Trump vielen duidelijk in goede aarde bij de investeerders in de miningbedrijven. De aandelenkoersen zagen grote stijgingen in de dag nadat het nieuws naar buiten kwam. Hierdoor steeg ook de totale marktkapitalisatie van de mining bedrijven, volgens Companies Market Cap, naar ruim 26 miljard dollar.

TeraWulf (TERA) en Hut 8 Mining (HUT) waren volgens Google Finance samen de grootste stijgers van de tien grootste mining bedrijven, met respectievelijk 10,5% en 10,07%. Kort daarachter eindigden Core Scientific, Iris Energy (IREN) en Cipher Mining (CIFR) met een winst van respectievelijk 9,87%, 9,72% en 8,94%.

De grotere bitcoin miningbedrijven, CleanSpark (CLSK) en Riot Platforms (RIOT) lieten ook een stijging zien van 8,15% en 6,5%. Maar de allergrootste in de sector, Marathon Digital (MARA) liet slechts een bescheiden stijging zien van 2,4%. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Marathon Digital en Riot Platforms blijven achter

Opvallend is dat niet alle mining bedrijven dit jaar even goed presteren. Waar CleanSpark en TeraWulf een stijging hebben laten zien van respectievelijk 58,55% en 66,96%, laten Marathon Digital en Riot Platforms juist een daling zien. Zo staat Marathon Digital momenteel op een daling van 11,43% en heeft Riot Platforms zelfs een val van bijna 31% laten zien.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment