TRUMP memecoins reageren heftig op veroordeling Donald Trump

Stefan de Graaf


De waarde van de Trump memecoin (TRUMP) is, direct nadat het nieuws was uitgekomen over de veroordeling van Donald Trump voor het vervalsen van zakelijke gegevens, met 16 procent gedaald.

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat Donald Trump is veroordeeld voor een betaling die hij aan pornoster Stormy Daniels zou hebben gedaan. Trump betichtte de rechter vervolgens van corruptie en noemde het proces oneerlijk.

Nadat het nieuws wereldkundig was gemaakt, zakte het marktkapitaal van de Trump token in slechts enkele minuten tijd met meer dan 130 miljoen dollar. De waarde van de token herstelde kort daarna in rap tempo.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Volatiliteit bij (politieke) memecoins

Terwijl de aan Trump gelinkte memecoin in prijs zakte, liet BODEN, de memecoin gelinkt aan zijn Democratische politieke rivaal Biden, juist een prijsstijging zien. Deze prijsstijging hield niet lang stand, aangezien de waarde niet veel later zakte naar 0,283 dollar, wat zelfs lager was dan voor de veroordeling van Trump.

De volatiliteit van politieke memecoins blijft onverminderd groot. Toch blijft men, zoals te zien is op de blockchain-voorspellingsmarkt Polymarket, geloven in Trumps overwinning tijdens de aanstaande presidentsverkiezingen. Gokkers geven Trump op het platform een winstkans van 54 procent tegenover 40 procent voor Biden.

Toekomst van Trump’s Rechtszaak

Nu bekend is dat Trump zal worden veroordeeld, zullen alle ogen gericht zijn op rechter Juan Merchan. Het is nog onduidelijk welke straf Trump boven het hoofd hangt. De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort voor beide partijen de deadlines voor het indienen van straf voorstellen.

De Amerikaanse advocaat John Deaton verwacht dat de veroordeling van Trump alleen maar voor verdere verdeeldheid in het land zal zorgen in aanloop naar de verkiezingen van november.

Het is algemeen bekend dat Trump geen onbekende is binnen de cryptowereld, en hij probeert zo ook de stemmen van de cryptogemeenschap voor zich te winnen.Zo heeft hij namelijk beloofd de rechten van de 50 miljoen Amerikaanse cryptobezitters te ondersteunen en hield hij in april een diner voor NFT-houders waarbij hij verklaarde dat door zijn toedoen NFTs weer populair zijn geworden.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment