Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten

Stefan de Graaf


Na een scherp dalende trend van bitcoin (BTC), deed de prijs op 12 juni opnieuw een uiterste poging om boven de grens van 70.000 dollar uit te stijgen. Toen dit niet lukte, zakte de koers naar de 66.000 dollar, waar veel kopers de markt weer opkwamen. Hiermee werd een verdere daling afgewend. Toch verwachten analisten dat bitcoin nog verder zal dalen.

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

‘Bitcoin kan $130.000 bereiken richting het einde van volgend jaar’

Bitcoin zal nog verder dalen

Op het moment staat bitcoin op een verlies van 0,8% in de afgelopen 24 uur, maar in de afgelopen week is de prijs met maar liefst 8% gedaald. Deze flinke stijging heeft veel onzekerheid gebracht op de cryptomarkt. De vraag is nu dan ook wat voor kant de digitale munt op zal gaan.

De bekende analist, Mark Cullen, maakt voor zijn voorspelling gebruik van de zogenoemde Elliot Wave. Een technische indicator die er vanuit gaat dat de prijs in specifieke golven beweegt. Cullen laat via zijn account op het social media platform X weten dat de neerwaartse trend van bitcoin zich verder zal gaan vervolgen.

“Bitcoin veegt de bereikte toppen in het weekend weg en zal daarna de neerwaartse beweging voortzetten. Er is nog steeds genoeg om verder te dalen.”

Een andere analist, Matthew Hyland, liet via X weten dat de koers boven een belangrijk steunpunt bleef hangen. Deze grens van 67.000 dollar lijkt een eerste tijdelijke stop, voordat de prijs van bitcoin verder zal dalen. Op de hogere tijdframes ziet het er vooralsnog uit dat bitcoin nog steeds aan het consolideren is. Deze zijwaartse beweging is vooral een positief signaal voor een eventuele verdere stijging van bitcoin. Maar mocht de prijs onder de belangrijke grens van 67.000 dollar zakken, dan verwacht Hyland dat bitcoin zal afdalen naar het volgende steunpunt rond de 64.700 dollar.

200-dagen EMA en toenemende liquiditeit biedt houvast

Crypto analist Michael van de Poppe heeft ook zijn mening gedeeld over de recente beweging van bitcoin. Via zijn account op X laat hij weten dat de munt door de steun op de 50-dagen EMA (exponential moving average) is gezakt. Wel blijft de prijs momenteel boven de 100-dagen EMA, die op 66.000 dollar staat.

Echter blijkt dat de koers na het bericht alsnog door deze grens heen is gezakt, waardoor de kansen op een verdere daling ook verder toeneemt. De laatste verdedigingslinie is de 200-dagen EMA, die op dit moment op 64.000 dollar staat. Dit zou mogelijk het einde van de daling kunnen zijn, nu uit data van CoinGlass blijkt dat er in de afgelopen 30 dagen veel liquiditeit is opgebouwd in de regio tussen de 63.000 en 65.500 dollar.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment