Top-cryptobeurs ondanks BTC stijging nog in het rood, handelsvolume opnieuw gedaald

Stefan de Graaf


Zoals alle beursgenoteerde bedrijven onthult Coinbase (beurssymbool: COIN) vier keer per jaar de kwartaalcijfers. Helaas heeft het bedrijf de afgelopen kwartalen veel last gehad van de bearmarkt, maar afgelopen kwartaal was redelijk positief. Het heeft zijn verlies namelijk kunnen beperken.


🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Coinbase maakt minder verlies

In het derde kwartaal van 2023 had Coinbase een netto-inkomen van 623 miljoen dollar. Dat is minder dan in het voorgaande kwartaal, toen sleepte het nog 663 miljoen dollar binnen. Wel is het een stuk meer dan in hetzelfde kwartaal van 2022, toen de markt nog in een diepe neerwaartse trend zat.

Ook is dit bedrag niet genoeg voor Coinbase om winst te maken. Netto draaide het een netto-verlies van 2 miljoen dollar. Toch is het bedrijf optimistisch, in het vorige kwartaal bedroeg het verlies nog 545 miljoen dollar. Ook is de omzet hoger dan analisten van de London Stock Exchange verwachtten. Na afgelopen maandag is het aandeel van de beursgenoteerde exchange al met ongeveer 10% gestegen.

Handelsvolume opnieuw gedaald

Het overgrote deel van de omzet was afkomstig van Coinbase’ diensten voor retail-investeerders. Zij brachten 274,5 miljoen dollar op. Institutionele investeerders brachten slechts 14,1 miljoen dollar op. Dat komt doordat grote investeerders veel lagere handelskosten betalen. In totaal lag het handelsvolume aan de retail-kant op 11 miljard dollar, maar institutionele investeerders kochten en verkochten 65 miljard dollar aan crypto.

Ook heeft het volume zijn gestage krimp doorgezet. In het derde kwartaal van vorig jaar lag het in totaal nog op 159 miljard dollar, nu is dit maar 76 miljard dollar. Vorig kwartaal lag het bedrag nog op 92 miljard dollar – het betreft dus een daling van respectievelijk 52% en 17%.

Vorige maand ging het nieuws al dat het volume opnieuw is gedaald. Dat zal vermoedelijk voor een deel te maken hebben met de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) heeft aangespannen. Toch staat Coinbase er ten opzichte van andere crypto exchanges goed voor, want het marktaandeel nam juist toe.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment