Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins

Stefan de Graaf


Tether, bekend als de beheerder van de gelijknamige Tether (USDT) en de grootste stablecoin naar marktwaarde, heeft aangekondigd zijn zakelijke horizon fors te verbreden met de introductie van vier nieuwe divisies. Deze stap markeert een significante uitbreiding van Tether’s aanbod, die verder reikt dan enkel de ontwikkeling van stablecoins.


Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Nieuwe divisies voor diverse crypto-diensten

Tether heeft vier nieuwe afdelingen gelanceerd: Tether Data, Tether Finance, Tether Power en Tether Edu. Deze divisies zullen zich respectievelijk richten op investeringen in technologie, financiële diensten, cryptomining en energie-initiatieven, en digitale educatie. Volgens een officiële aankondiging op 18 april, is dit een onderdeel van Tether’s missie om “inclusieve infrastructuuroplossingen te bieden en traditionele systemen uit te dagen” en veel verder te gaan dan alleen stablecoins.

Tether Data zal strategische investeringen in technologieën zoals kunstmatige intelligentie en peer-to-peer platforms zoals Holepunch, Keet en Pear Runtime verkennen. Ondertussen zal Tether Finance dienen als het knooppunt voor Tether’s stabiele financiële producten en streeft het ernaar om het wereldwijde financiële systeem te democratiseren.

Uitbreiding en crypto-educatie

Tether Power richt zich op de verdere ontwikkeling van Tether’s mining- en energie-inspanningen, terwijl Tether Edu zich zal concentreren op het bevorderen van de adoptie van blockchain technologie door middel van digitale educatie. Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte dat de onderneming klaar is om “de beperkingen van wat mogelijk is in deze wereld te verwijderen” door het bouwen en ondersteunen van de uitvinding en implementatie van baanbrekende technologieën.

Deze transformatie komt na Tether’s succesvolle mijlpaal in maart 2024, toen het een historisch record van $100 miljard marktwaarde bereikte. Tether blijft niet alleen leiden in de stablecoin markt maar verlegt nu ook zijn focus naar omvangrijke sectoren zoals Bitcoin (BTC) mining en blockchain educatie.

Met deze uitbreiding lijkt Tether haar positie in de cryptomarkt te consolideren en te diversifiëren, wat kan resulteren in een significante impact op zowel de stablecoin sector als bredere financiële en technologische markten. Doordat USDT verreweg de grootste stablecoin in de industrie is, heeft Tether een gigantische invloed op de gehele crypto-sector. Alle stappen die Tether neemt kunnen zodoende voor impact zorgen en mogelijk wordt Tether hiermee een nog belangrijkere naam in de industrie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment