Tether schakelt FBI en Secret Service in tegen crypto criminaliteit

Stefan de Graaf


Tether, de uitgever van de populaire USDT stablecoin, schakelt de hulp van zowel de Amerikaanse Secret Service als de Federal Bureau of Investigation (FBI) in.

Tether meldt dat het deze stap neemt in de strijd tegen het illegaal gebruik van zijn stablecoin en het versterken van veiligheidsmaatregelen.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Tether werkt samen met Secret Service en FBI

Paolo Ardoino, de nieuwe CEO van Tether, stelt in een brief aan de Amerikaanse autoriteiten dat hij criminelen wil verhinderen misbruik te maken van de USDT stablecoin.

In de brief legt Ardoino uit hoe het bedrijf samenwerkt met deze wetshandhavingsinstanties. De focus ligt op het identificeren en blokkeren van transacties die verband houden met criminele activiteiten.

Door de Secret Service en de FBI toegang te geven tot hun platform, streeft Tether ernaar om sneller en effectiever op te treden tegen verdachte activiteiten.

Tether heeft recent al actie ondernomen met een controversiƫle beslissing. Het stablecoin bedrijf bevroor namelijk een groot aantal wallets die op de sanctielijst staan van de Office of Foreign Assets and Controls (OFAC). Meer dan 200 wallets met meer dan 3,5 miljoen USDT werden toen bevroren.

Tether heeft in samenwerking met de FBI en de Secret Service al 326 wallets in totaal bevroren, wat neerkomt op meer dan $435 miljoen USDT.

Impact en toekomstige uitdagingen voor Tether en crypto

Hiermee wil Tether voorkomen dat USDT wordt gebruikt voor illegale doeleinden. Deze samenwerking komt op een moment dat Tether onder toenemende druk staat van de autoriteiten, die naar verluidt bezorgd zouden zijn over het gebruik van USDT bij de financiering van terrorisme.

Door samen te werken met instanties als de Secret Service en de FBI toont Tether aan transparant te willen zijn en bereid te zijn om criminaliteit in de crypto industrie te bestrijden.

Tether poogt hiermee het vertrouwen van de Amerikaanse overheid te winnen. De industrie maakt zich echter zorgen. Dit roept vragen op over privacykwesties en de balans tussen beveiliging en decentralisatie.

Post Views: 29Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment