Tether maakt nog eens 1 miljard USDT, is dit opnieuw goed voor bitcoin?

Stefan de Graaf


Er is geen enkele stablecoin waarmee het op dit moment zo goed gaat als met Tethers USDT. Althans, niet in absolute zin, want USDT is harder in marktwaarde gegroeid dan welke andere stablecoin dan ook. Maar USDT-uitgever Tether is nog niet klaar, het heeft namelijk opnieuw 1 miljard tokens gemint.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Marktwaarde USDT naar nieuw record

Op sociale mediaplatform X toont de analist Lookonchain dat Tether afgelopen donderdag 1 miljard USDT heeft geprint. Ze staan vooralsnog op de Tron (TRX) blockchain, net als ongeveer de helft van de overige tokens.

Volgens CoinGecko heeft de token nu een marktwaarde van ongeveer 111,6 miljard dollar, wat opnieuw een record is. Daarmee staat het steevast op de derde plaats van alle cryptocurrencies. De eerstvolgende stablecoin is nog steeds Circle’s usd coin (USDC), maar die heeft vooralsnog een marktwaarde van maar 33 miljard dollar.

Stijgt bitcoin mee met USDT supply?

Minstens zo interessant is dat Tether sinds juni van 2023 ruim 31 miljard dollar aan nieuwe USDT-tokens heeft geprint op de Tron- en Ethereum-blockchains. In die periode is de bitcoin koers gestegen van 27.000 Amerikaanse dollar tot 73.000 dollar. Lookonchain suggereert dat de flinke toename in liquiditeit door de nieuwe tokens hier de voornaamste reden van was.

Het zou kunnen dat dit opnieuw staat te gebeuren, want Tether is de afgelopen tijd druk bezig geweest met printen. 20 april was één van die momenten, maar ook sinds begin dit jaar is het bedrag flink toegenomen. Op 1 januari bedroeg USDT’s marktwaarde namelijk bijna 92 miljard dollar. Sindsdien is de token dus met ongeveer 22% gegroeid. Sterker nog, bitcoins koers stagneert al sinds halverwege maart, maar de marktwaarde van USDT is in de tussentijd met 8% gegroeid.

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

Tether breidt uit

Ook los van stablecoins zit Tether niet stil. De recordwinst van het eerste kwartaal was grotendeels afkomstig van het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties die het aanhoudt als onderpand voor zijn stablecoins. Toch heeft het dit geld niet alleen geïnvesteerd in meer USDT, maar ook in een grote betalingsverwerker in Oost-Europa. Zo hoopt het zijn bezigheden uit te kunnen breiden.


Post Views: 689

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment