Tether investeert megabedrag om grootste bitcoin miner te worden

Stefan de Graaf


Het crypto megabedrijf Tether wil de grootste bitcoin miner op de markt worden. Momenteel is het bedrijf beheerder van ‘s werelds grootste crypto qua handelsvolume: tether USDt (USDT). Om hun doel te bereiken, zijn ze van plan om een bedrag van $500 miljoen te investeren in mining farms in verschillende landen.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto gigant Tether wil grootste bitcoin miner worden

Mediamagnaat Bloomberg rapporteert dat Tether van plan is om het halve miljard in de komende zes maanden uit te geven. Het bedrag dient onder andere om mining locaties te bouwen in landen als Uruguay, Paraguay en El Salvador. Ook is het bedrijf van plan om een deel te investeren in al bestaande grote miningbedrijven. 

Een van de redenen voor de investering is het doel om minder afhankelijk te worden van de USDT stablecoin. De munt is goed voor een marktkapitalisatie van bijna $88 miljard. Daarnaast overstijgt USDT met een handelsvolume van $28,5 miljard zelfs bitcoin (BTC). Het is dan ook de grootste bron van inkomsten voor het bedrijf. 

Echter, het maakt Tether volgens het bedrijf erg afhankelijk van hoe succesvol de stablecoin is. Daarom is het de laatste tijd bezig de bron van inkomsten te diversificeren, om zo weerbaarder te worden. Tethers doel voor de bitcoin mining industrie is om 1% van de totale hashrate te behalen. De hashrate is de hoeveelheid rekenkracht die alle computers die bitcoin aan het mijnen zijn gezamenlijk hebben.

Grootste bitcoin miner op de markt lastig te overstijgen

Richting het einde van 2023 wil Tether in totaal ongeveer 120 megawatts kunnen produceren. Twee jaar later wil het bedrijf deze hoeveelheid meer dan verdriedubbeld zien. Naast de mining locaties in Latijns-Amerika investeert Tether in bedrijven als Northern Data AG. 

Het in Frankfurt gevestigde bedrijf krijgt een deel van de investering van een half miljard. Het deel is onderdeel van een grotere investering van $610 miljoen dat Tether heeft besloten in het bedrijf te investeren. 

“We zijn toegewijd om deel uit te maken van het Bitcoin miningecosysteem,” zei aankomend Tether CEO Paolo Ardoino. “Als het gaat om de uitbreidingen, het bouwen van nieuwe substations en nieuwe sites, dan nemen we die uiterst serieus.”

Naast de verschillende investeringen heeft Tether ook al $800 miljoen uitgegeven aan onderzoek naar bitcoin mining. Het doel van 1% van de totale hashrate brengt ze nog niet dicht bij marktleider Marathon Digital Holdings, die 4% van de hashrate omvat. Wel wordt Tether onderdeel van de 20 grootste bitcoin mining bedrijven ter wereld. Het bedrijf zal dan ook hard aan het werk gaan om toch de grootste te kunnen worden.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment