Terra zegt dat overheid geen bewijs heeft voor boete van $5 miljard

Stefan de Graaf


De juridische strijd tussen Terraform Labs (het bedrijf achter Terra USD en LUNA) en de SEC is nog altijd aan de gang. Hierbij gaat het allemaal om een gigantisch boetebedrag van om en nabij de $5 miljard. De SEC legde deze $5 miljard als boete op aan Terraform Labs (TFL), terwijl TFL nu zelf beweert dat de eis en bijbehorende boete ongegrond is.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC bewering

De SEC beweert dat TFL en medeoprichter Do Kwon verantwoordelijk zijn voor het oplichten van hun investeerders bij de verkoop van hun stablecoin Terra USD. Terra USD stortte in mei 2022 volledig in. De verliezen die hierdoor zijn ontstaan, komen volgens de SEC dus uit op een totaalbedrag ter waarde van $4,7 miljard. Maar volgens Do Kwon en TFL heeft de SEC geen bewijs dat de activiteiten van het bedrijf deze verliezen bij de Amerikaanse investeerders heeft veroorzaakt.

De SEC zegt in haar persbericht over de aanklacht dat ‘’Terraform en Do Kwon er niet in zijn geslaagd het publiek volledige, eerlijke en waarheidsgetrouwe openbaarmaking te bieden. We beweren ook dat ze fraude hebben gepleegd door het herhalen van valse en misleidende verklaringen om vertrouwen op te bouwen voordat ze grote verliezen voor beleggers veroorzaakten.’’ Op deze manier is Terraform Labs volgens de SEC daarom verplicht om het bedrag dat verloren is gegaan te compenseren aan slachtoffers.

Reactie van Terraform Labs

Als reactie hierop komen de advocaten van TFL nu met de verklaring dat het aanbieden en de verkoop van tokens bijna geheel buiten de VS gebeurde. Er is dus geen bewijs dat dit direct heeft geleid tot de verliezen in de VS zoals de SEC ze benoemt en dus zou het geëiste bedrag een stuk lager moeten zijn, aldus de advocaten in hun ingediende reactie op 1 mei.

Op 22 mei zal de rechtszaak verder gaan, waarbij beide partijen hun beoogde oplossingen mogen beargumenteren. Het gaat om een enorm bedrag, en dus zal geen van beide partijen genoegen nemen met hun verlies. Hoe dit verder afloopt, zal wellicht op 22 mei duidelijk worden.


Post Views: 201Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment