Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan

Stefan de Graaf


In de afgelopen weken zijn er meerdere transacties uitgevoerd door wallets die voor lange tijd inactief waren. In deze oude wallets staan vaak flinke hoeveelheden bitcoin die door de jaren heen steeds meer waard is geworden.


Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Inactief voor bijna 14 jaar

Maar liefst 50 bitcoins (BTC) met een huidige waarde van zo’n 3,3 miljoen dollar kwamen vandaag na bijna 14 jaar ineens in beweging. De bitcoins werden naar twee verschillende wallets verstuurd, waaronder een wallet die tot een exchange behoort. De beweging van de bitcoin kan twee redenen hebben: of degene vergroot zijn of haar wallets of de bitcoins worden verkocht om de behaalde winst te innen.

De 50 bitcoins zijn in de oude wallet ontvangen als beloning voor het minen van een blok in april 2010. Destijds was de beloning hiervoor maar liefst 50 BTC. Ter vergelijking: op dit moment ontvangt een miner als beloning slechts 6,25 BTC. En na de aanstaande bitcoin halving zal dit verder dalen naar 3,125 BTC.

Nadat de beloning was ontvangen is deze niet meer verplaatst. Alleen in 2020 ontving de wallet houder nog een klein beetje bitcoin. Deze kleine hoeveelheden noemt men ook wel “dust” en is het beetje BTC wat te klein is voor een transactie.

Wallet op crypto exchange Coinbase

De oude bitcoins zijn naar twee verschillende wallets verstuurd. Waarbij het ene deel van 17 bitcoins is verstuurd naar een wallet op het handelsplatform Coinbase. Het andere deel van 33 bitcoins staat momenteel in een nieuwe wallet, die geen eerdere activiteit heeft vertoond.

Crypto’s die eigenlijk niet verplaatst hoeven te worden, zouden teruggestuurd kunnen worden naar de oorspronkelijke wallet. Echter sturen vele handelaren de overige bitcoins meestal naar een nieuwe wallet, zodat het minder zichtbaar is om welk deel van de transactie het werkelijk draait.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Meerdere grote bitcoin transacties

De ontwaking van oude bitcoin wallets is in de afgelopen periode meerdere keren voorgekomen. Zo ontwaakte er begin maart ook al een 14 jaar oude bitcoin wallet, die na al die jaren een waarde had van 67 miljoen dollar. De eigenaar van de wallet heeft de waarde van zijn bitcoins zien stijgen van slechts 30 cent, naar 65.000 dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 966

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment