Spectaculaire stijging bitcoin token na debuut op grote crypto beurs

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) beschikt sinds maart van dit jaar over zijn eigen crypto-tokens. De dienst Ordinals, die in januari werd gelanceerd, maakt het namelijk mogelijk om tokens te creëren en te verhandelen via blockchain-inscripties. De allereerste op Bitcoin gebaseerde cryptomunt, die tevens is verwezen naar de dienst zelf, staat sinds gisteren genoteerd op crypto exchange Binance. Deze reusachtige stap bracht een enorme koersexplosie teweeg.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Binance list bitcoin token ‘ORDI’

’s Werelds grootste cryptobeurs heeft gisteren in een persbericht naar buiten gebracht dat Ordinals (ORDI) binnen enkele uren na publicatie vermeld zal zijn op de exchange.

Binance heeft een zogeheten ‘seed tag’ toegekent aan de ORDI-token. Deze label wordt gegeven aan innovatieve projecten die hogere volatiliteit en risico’s kunnen vertonen in vergelijking met andere tokens. Voorheen werden projecten met een hoger risico en prijsvolatiliteit in de zogenoemde ´innovation zone´ genoteerd, maar sinds eind juli heeft deze plaats moeten maken voor deze seed tag.

Binance adviseert haar gebruikers om voorzichtig te zijn met de ORDi-token, grondig onderzoek te doen naar de fundamenten en het project volledig te begrijpen voorafgaand aan het handelen.

De pseudonieme Bitcoin-ontwikkelaar Domo introduceerde begin maart de BRC-20 tokenstandaard. Met op tekst gebaseerde inscripties werd het plotseling mogelijk om tokens te creëren op het Bitcoin netwerk. Domo lanceerde op 8 maart ORDI, de allereerste BRC-20 token.

Nadat Binance het nieuws gisterochtend naar buiten bracht, ging de prijs van ORDI in één rechte lijn omhoog. Vlak vóór de aankondiging handelde ORDI rondom de 7,50 dollar, maar in minder dan een halfuur steeg de waarde tot een piek van 11,53 dollar. Dit betreft een stijging van bijna 54 procent.

Al snel na de lancering van ORDI en de destijdse gekte omtrent BRC-20 tokens kwam de prijs in een neerwaartse trend terecht. Sinds halverwege oktober lijkt de koers echter de andere kant op te zijn geslagen, en met de recente sprong is de opwaartse trend in een stroomversnelling geraakt.

Desondanks staat de koers nog altijd ver verwijderd van zijn all-time high die op de eerste handelsdag werd bereikt. Het record staat namelijk gelijk aan 28,52 dollar, maar op het moment van schrijven handelt ORDI op 10,36 dollar.

Bitcoin transactiekosten op piek dankzij Ordinals

De vraag naar Bitcoin inscripties is nu na een lange periode weer explosief gestegen. Dit heeft geleid tot een plotseling sprong in de gemiddelde transactiekosten op Bitcoin. Op 6 november stonden de gemiddelde vergoedingen op het Bitcoin netwerk gelijk aan 5,993 dollar, terwijl deze 8 dagen eerder nog slechts 1,137 dollar bedroegen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment