Solana wordt de thuisbasis van nog een grote stablecoin

Stefan de Graaf


Solana is enorm populair in 2023, en niet alleen als investering in de coin. Ook bedrijven breiden maar wat graag uit naar deze blockchain. Eerder deze maand maakte stablecoin-uitgever Circle een uitbreiding naar Solana bekend. Nu is het de beurt aan concurrent Paxos.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

USDP-stablecoin binnenkort op Solana

In een persbericht onthult Paxos dat het binnenkort de USDP-stablecoin op Solana (SOL) uit zal geven. Het cryptobedrijf prijst Solana om zijn lage transactiekosten en de hoge transactiesnelheid. Daardoor ziet Paxos Solana als een uitstekend netwerk voor stablecoins en betalingen met deze tokens. Paxos’ strategiedirecteur Walter Hessert verklaarde:

De uitbreiding van ons stablecoinplatform naar Solana is een belangrijke stap om stablecoins gemeengoed te maken voor consumenten. Paxos is marktleider op het gebied van toezicht, reserve management en het uitgeven van stablecoins. Door USDP op Solana te zetten maken we het makkelijker voor iedereen om de meest betrouwbare stablecoins te gebruiken.

Het betreft de eerste uitbreiding van Paxos naar een nieuwe blockchain, voorheen werd USDP namelijk uitsluitend uitgegeven op Ethereum (ETH). Naar verwachting zal de uitgifte op Solana beginnen op 17 januari 2024.

Paxos en Solana doen het goed

Solana is weliswaar pas het tweede netwerk waar USDP op zal worden uitgegeven, maar Paxos is geen vreemde in stablecoinland. Het is samen met Binance ook de uitgever van BUSD, alhoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er begin dit jaar voor heeft gezorgd dat deze token niet meer uitgegeven mag worden.

Gelukkig heeft Paxos zijn positie in de markt later in 2023 weer verstevigd met de samenwerking met PayPal voor PayPal USD (PYUSD). Helaas loopt dit project nog niet zo’n storm, de marktwaarde van PYUSD is op het moment van schrijven nog maar 130 miljoen dollar.

Met Solana gaat het ook vrij goed. Sinds september is SOL al met ongeveer 550% gestegen. Onder andere de samenwerking met shopify was voorspeodig voor het Solana-netwerk. Vorige week oversteeg de token bovendien de marktwaarde van zowel XRP als BNB.

Post Views: 5.879Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment