Solana stijgt hard na groot nieuws van belangrijke crypto exchange

Stefan de Graaf


Solana (SOL) is momenteel hard aan het stijgen. De token heeft een nieuw hoogtepunt bereikt voor dit jaar, ongeëvenaard sinds mei 2022. In de laatste 24 uur is de munt met bijna 7% gestegen. Een van de redenen voor de recente stijging zou een belangrijke aankondiging van crypto exchange OKX kunnen zijn.


Crypto telefoon Solana in de problemen vanwege slechte verkoopcijfers

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana stijgt hard na belangrijk nieuws

De bekende altcoin solana is met 7 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. Met een huidige waarde van rond de $78 is het een van de hardst gestegen grote crypto’s van de afgelopen tijd. Sinds de bullrun van 2021 heeft de munt niet meer zo hoog gestaan. 

De stijging van vandaag heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een aankondiging van crypto exchange OKX. Vanaf vandaag maakt OKX het mogelijk voor gebruikers om geld te verdienen door solana te staken. Dit houdt in dat men zijn crypto tijdelijk vastzet, waarbij ze het niet kunnen verhandelen, in ruil voor een vast rendement. 

Naast solana is ook staken met core (CORE) sinds vandaag mogelijk. Staken met solana levert je een jaarlijks rendement van 5 tot 8 procent op. Met core is dat 22 tot 26 procent. Men kan de munten op OKX staken door zich naar de ‘Grow’ sectie van OKX te bewegen en solana of core aan te klikken. De koers van core is onbeïnvloed gebleven. 

Crypto exchange stopt in Nederland

De crypto exchange OKX is niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Sinds juni 2023 heeft het bedrijf zijn activiteiten in Nederland stopgezet. De reden voor het vertrek was, net als bij concurrent Binance, het ontbreken van een DNB registratie. Tot voorheen waren de crypto exchanges in Nederland actief zonder registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB). 

Gedurende het afgelopen jaar is de Solana koers met 450% gestegen. Daarmee is het een van de hardst toegenomen crypto’s van het afgelopen jaar. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is het de 2e meest verhandelde munt, achter bitcoin (BTC). Het volume bedraagt €18 miljoen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment