Solana stijgt boven Ethereum uit met recordbrekende handelsvolumes

Stefan de Graaf


Solana (SOL) komt de afgelopen dagen weer vaak voorbij in het laatste crypto nieuws. Dat heeft natuurlijk te maken met de bijzonder positieve koersontwikkelingen. Naast een stijgende SOL prijs, doet het ecosysteem het zelf ook zeer goed. Dat blijkt uit de handelsvolumes op decentrale exchanges op het netwerk.


Populair crypto project gooit de boeg om na enorme krimp

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Solana exchanges zien enorme groei

Uit data van DefiLlama blijkt dat de handelsvolumes van gedecentraliseerde exchanges (DEX) op Solana de afgelopen week met 51% zijn gestegen. Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur komt uit op $2,1 miljard.

De recente stijging zorgt ervoor dat Solana exchanges voor het eerst boven die van Ethereum (ETH) uitkomen. Exchanges op Ethereum zagen het afgelopen etmaal namelijk een totaal handelsvolume van ‘slechts’ $1,2 miljard.

Ook op basis van de afgelopen 7 dagen staat Solana bovenaan. De ‘Ethereum-killer’ zag de afgelopen week handelsvolumes van $10,1 miljard, waar Ethereum blijft steken op $8,8 miljard.

Mogelijke oorzaken: BONK en andere meme-crypto

Mogelijke oorzaken voor deze ontwikkelingen zijn de lage transactiekosten op Solana. Ethereum kampt met hoge transactiekosten waardoor andere netwerken voor sommige handelaren aantrekkelijker worden.

Ook de gekte omtrent meme-coins BONK en dogwihat (WIF) dragen bij aan de flink toegenomen activiteiten op Solana. Dat blijkt uit data van Dune. WIF steeg de afgelopen maand met tienduizenden procenten in waarde.

Ook BONK steeg met duizenden procenten. De meme-coin was daarmee een van de 3 grootste crypto winnaars in 2023.

Het is onzeker of Solana de koppositie vast kan houden. Ethereum is normaalgesproken het grootste platform als het om handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges gaat.

Solana voorbij XRP, komt top 5 binnen

De solana koers is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen. Het wist zodoende zelfs ripple (XRP) weer in te halen, waarmee het de 5e plek op de crypto-ranglijst innam. Op het moment van schrijven is de altcoin in gevecht met BNB coin (BNB) om de 4e positie.

Dat de populariteit van solana de afgelopen tijd weer flink is toegenomen is onder andere te zien aan de handelsvolumes op de centrale exchanges. Zo is solana de meest verhandelde crypto op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Pak via deze link 20 euro gratis tegoed als welkomstbonus.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment