Solana ontwikkelaars prikken datum voor reperatie van cryptonetwerk

Stefan de Graaf


De laatste dagen schreven we op Crypto Insiders vaker over de netwerkproblemen bij Solana (SOL).

Het cryptonetwerk kampt met een opvallend hoog aantal falende transacties. Toch verwachten Solana ontwikkelaars binnenkort met een oplossing te komen voor het probleem.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Solana-ontwikkelaar kondigt datum aan voor netwerkfix

Momenteel mislukt meer dan 61% van alle transacties op Solana. Dat lag afgelopen week zelfs boven de 77%.

Gebruikers uiten al een tijdje zorgen over deze ontwikkeling en eerder vandaag was nog op Crypto Insiders te lezen dat dit zelfs leidt tot het uitstel van meerdere nieuwe cryptoprojecten op Solana.

Solana-ontwikkelaars hebben inmiddels aangegeven dat zij aan een tijdelijke oplossing werken. Het plan is om de fix op 15 april in te voeren. Dat vertelt Mert Mumtaz, CEO van Helius Labs, via Twitter.

Wat zijn eigenlijk de netwerkproblemen van Solana?

De verstoringen op Solana zijn hoofdzakelijk toe te schrijven aan overbelasting van het netwerk. Deze situatie is ontstaan door de toename in populariteit van het netwerk, vooral door de lancering van diverse nieuwe projecten, met memecoins in het bijzonder.

Desondanks kan de ernst van de problemen overschat lijken; een aanzienlijk aantal van de mislukte transacties is eigenlijk te wijten aan automatische spam. Er wordt beweerd dat slechts 8% van deze gefaalde transacties daadwerkelijk afkomstig is van echte gebruikers.

Volgens Mumtaz zijn de huidige netwerkproblemen niet het gevolg van een fout in het ontwerp van de blockchain, maar door een recente bug in een implementatie.

ā€œHet is van belang dit onderscheid te maken, omdat fouten in de uitvoering doorgaans kleinigheden zijn, terwijl fouten in het ontwerp vaak ernstig en meer fundamenteel zijn,ā€ aldus Mumtaz.

Het gaat dan om de implementatie van Quick UDP Internet Connections (QUIC) op Solana.

QUIC is een geavanceerde tool van Google om te verzending van data via het internet te optimaliseren en te beschermen. Het ziet er echter naar uit de implementatie ervan niet volledig correct is uitgevoerd.

Om dit probleem op te lossen, zal op 15 april een fix worden ingevoerd. Althans, als in de tussentijd bij het testen geen nieuwe problemen boven water komen.

Mumtaz geeft echter toe dat dit slechts een tijdelijke oplossing zal zijn voor de QUIC-problemen en dat een betere oplossing in een later stadium zal worden geĆÆmplementeerd.


Post Views: 192

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment