Solana netwerk verwelkomt euro crypto in zijn ecosysteem

Stefan de Graaf


Circle, de uitgever van de USDC-stablecoin, heeft onlangs naar buiten gebracht dat het de EURC stablecoin nu ondersteunt op het netwerk van Solana (SOL). Deze stap markeert een verdere uitbreiding van de ondersteunde blockchainnetwerken voor EURC, wat aanzienlijke mogelijkheden biedt voor gebruikers en investeerders. Dat laat het bedrijf weten in de officiële verklaring.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Stablecoins EURC en USDC zetten de toon

Circle, een toonaangevend betalingstechnologiebedrijf, heeft onlangs aangekondigd dat de stablecoin EURC nu beschikbaar is op de blockchain van Solana. Deze uitbreiding is een strategische zet van Circle om het bereik van EURC te vergroten en tegelijkertijd gebruik te maken van de snelgroeiende populariteit van het Solana-ecosysteem.

De EURC stablecoin is een digitale activa die is gekoppeld aan de euro en wordt uitgegeven door Circle. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk digitale euro’s te gebruiken voor grensoverschrijdende transacties, handel en andere financiële activiteiten, terwijl ze profiteren van de stabiliteit die inherent is aan door fiat gedekte stablecoins.

Circle schreef het volgende in de aankondiging:

“EURC is goed gepositioneerd om de bruikbaarheid aanzienlijk te verbeteren bij peer-to-peer overdrachten en Europese remittance-corridors. Ontwikkelaars en gebruikers kunnen nu bouwen en transacties uitvoeren met zowel EURC als USDC op Solana voor snellere, kosteneffectieve manieren om wereldwijd geld te verzenden, uit te geven en te sparen.”

Circle positief over cryptotoevoeging

Met de toevoeging van Solana aan de ondersteunde blockchainnetwerken voor EURC krijgen gebruikers nu meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden. Het Solana-ecosysteem staat bekend om zijn snelle transacties en lage kosten, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar efficiënte en kosteneffectieve transactiemogelijkheden.

“Het toevoegen van Solana aan de mix brengt het aantal blockchains waar EURC gebruik van maakt nu op vier. De door de euro gedekte munt van Circle is ook beschikbaar op Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH) en Stellar (XLM).

”De lancering van EURC op Solana markeert een significante stap naar een efficiënter, inclusiever en op de gebruiker gericht financieel ecosysteem”, laat Rachel Mayer, de VP van productmanagement bij Circle, weten in de verklaring. “Gebruikers zullen ook in staat zijn om veilig spaargeld in euro te bewaren zonder de noodzaak van een traditionele bankrekening.”

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment