Solana maakt enorme inhaalslag in Nederland, blijkt uit Google data

Stefan de Graaf


Solana (SOL) is de afgelopen weken volop in het nieuws geweest. En dat is niet gek; de crypto steeg de afgelopen maand namelijk met bijna 80%. Het afgelopen jaar was de stijging nog veel groter.

Uit data van Google is goed te zien dat de interesse in Solana ook flink is toegenomen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana sluit relatief vlak jaar af met grote koersstijging

Solana is een blockchain-netwerk waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen. Dit is vergelijkbaar met Ethereum (ETH). Solana, en vergelijkbare cryptocurrencies, worden dan ook wel “Ethereum killers” genoemd.

Solana weet dit jaar de spotlight flink te domineren. Waar de crypto aanvankelijk nog flinke last had van het FTX-debacle, wist het in 2023 een gigantisch herstel in te zetten.

Het afgelopen jaar steeg solana met maar liefst 1035% in waarde. Een groot deel van de stijging vond plaats in het laatste deel van het jaar. SOL handelde in oktober nog rond een prijs van 31 dollar, maar schoot in de maanden erna naar de huidige prijs van 108 dollar.

Interesse in Solana overstijgt Ethereum

Het is niet gek dus dat juist Solana op dit moment interessant is voor veel mensen. Dat blijkt onder andere uit data van Google. Daar is namelijk te zien dat Nederlanders steeds vaker naar Solana zoeken met de zoekmachine. Op dit moment zelfs meer dan naar Ethereum!

De interesse in Solana (blauw) overstijgt dat van Ethereum (rood). – Bron: Google Trends.

Ook op het internationale podium is dit het geval. Wereldwijd zochten mensen sinds 20 december vaker naar Solana dan naar Ethereum.

De stijgende prijs zorgt er echter wel voor dat de kans op een grote correctie toeneemt. Gisteren ondergingen solana en op solana-gebaseerde memecoins inderdaad een flinke correctie.

Gisteren stond solana 8% in de min. De afgelopen 24 uur herstelde de crypto echter weer iets en staat SOL 3,2% in de plus.

Koop en verhandel solana en ethereum, en meer dan 200 andere cryptocurrencies, op Bitvavo; het grootste handelsplatform van Nederland. Maak via de onderstaande knop een account aan en ontvang alleen in december nog een welkomstbonus van 20 euro.

Pak 20 euro welkomstbonus

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment