Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering

Stefan de Graaf


Het OnlyFans-platform lijkt er een crypto-concurrent bij te gaan krijgen. Na meerdere grote investeringen lijkt het slechts een kwestie van tijd voor een nieuw platform voor volwassen content zal worden gelanceerd op het Solana-netwerk.


Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

  • icon-nft

    NFT nieuws

Bijna 5 miljoen aan investeringen voor Solana-project

Only1, het eerste sociale non-fungible token (NFT) platform gebouwd op Solana, heeft in de nieuwste investeringsronde een bedrag van 1,3 miljoen dollar opgehaald. Onder leiding van de Newman Group hebben er inmiddels meerdere investeringsrondes plaatsgevonden. Het totaal aan opgehaalde investeringen staat nu op een bedrag van bijna 5 miljoen dollar.

Only1 is van plan om een OnlyFans kloon op het Solana-netwerk te lanceren. Inmiddels hebben zij een groep content creators bereid gevonden om deel te nemen aan het nog te lanceren platform. De vraag is of professionele content creators van OnlyFans klaar zijn voor een overstap.

Twijfels over het toekomstige platform

Lucas Moreno is een professionele content creator op het OnlyFans-platform. Het platform van Only1 belooft volgens hem een hoop goeds. Zo zal er bij Only1 minder sprake zijn van censuur in vergelijking met OnlyFans. Om de zoveel maanden komt dit platform namelijk met een nieuwe lijst van onderwerpen waar censuur op zal worden toegepast.

Toch heeft Moreno wel een aantal zorgen over de wijze waarop de inhoud op Only1 zal worden gecontroleerd. Zo vertelt hij aan The Block dat de token stakers stemmen over content die is gemarkeerd als mogelijk ongewenst.

“Aan de ene kant klinkt het juist eerlijk. De community bepaalt namelijk op democratische wijze. Maar op een platform met vooral hetero content creators, ontstaat er ruimte voor eventuele discriminatie. Het zal niet per se gebeuren, maar het zou wel kunnen.”, aldus Moreno.


Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

  • icon-nft

    NFT nieuws

Meer cryptokennis nodig

De professionele content creator is zelf sceptisch over crypto. Maar zijn interesse werd gewekt door de 0 procent vergoeding over fooien en abonnementsgelden. Ook zag hij uitdagingen om zijn volgers over te laten stappen op een nieuw platform.

Ondanks het goede idee, is er veel kennis nodig over crypto. Waarschijnlijk zou er eerst meer vertrouwen moeten ontstaan.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment