Solana koers kan ongekende groei doormaken door recent nieuws

Stefan de Graaf


Solana (SOL) heeft zich stevig gevestigd als een van de ‘Grote Drie’ in de cryptowereld, naast bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat schrijft cryptobedrijf GSR in een nieuwe analyse. Met de recente goedkeuring van bitcoin spot beursfondsen (ETF’s) en de verwachte ethereum ETF’s, rijst de vraag: is Solana de volgende? Een recente analyse van GSR, getiteld “Is Solana Next?“, werpt licht op deze mogelijkheid en de potentiële gevolgen voor de SOL prijs.

Solana maakt grote kans op ETF goedkeuring

Gisteren kwam er groot solana nieuws naar buiten. De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck heeft namelijk een aanvraag ingediend voor een solana ETF.

Meerdere factoren spelen volgens GSR een rol in de mogelijke goedkeuring van de ETF. Recente ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek lijken de weg vrij te maken voor meer crypto-ETF’s. GSR’s analyse stelt daarnaast dat decentralisatie en potentiële vraag cruciale factoren zijn voor de mogelijke goedkeuringen. Solana scoort hoog op beide fronten, wat de kansen op een ETF-goedkeuring vergroot.

“Met Solana die zich naast Bitcoin en Ethereum heeft gevestigd als crypto’s ‘Big Three’ en Bitcoin en Ethereum die beide (of op het punt staan) Amerikaanse spot ETF’s hebben, rijst natuurlijk de vraag – zal Solana de volgende zijn?” stelt de GSR-analyse.

Potentiële impact van een Solana ETF op de SOL koers

Een solana spot ETF zou betekenen dat een investeerder aandelen in het fonds kan kopen via traditionele wegen. Het fonds koopt vervolgens solana om de investeringen te dekken. Het investeren in de crypto wordt hierdoor mogelijk makkelijker, met een mogelijk positief effect op de koers.

In de analyse vergelijkt GSR de instromen in solana fondsen die al bestaan, met de huidige instromen bij de bitcoin ETF’s, aangepast aan Solana’s relatieve marktomvang.

GSR past deze instroomscenario’s aan voor Solana’s kleinere marktkapitalisatie (wat ongeveer 4 procent is van die van bitcoin over het afgelopen jaar) en gebruikt bitcoin’s prijsstijging van 2,3x (van 27.000 naar ongeveer 63.000 dollar), toegeschreven aan ETF-goedkeuring, als uitgangspunt.

De impact van een Solana ETF op de SOL prijs zou aanzienlijk kunnen zijn. GSR legt op basis van de bovenstaande analyse verschillende scenario’s voor:

“Alles bij elkaar genomen suggereert dit dat Solana met 1,4x kan toenemen in het bearish instroomscenario, 3,4x in het basisscenario, en 8,9x in het optimistische scenario.”

Bovendien wijst GSR erop dat de impact zelfs groter zou kunnen zijn dan deze schattingen suggereren. Dit komt doordat SOL, in tegenstelling tot BTC, actief wordt gebruikt voor staking en binnen gedecentraliseerde applicaties.

GSR concludeert optimistisch: “Al met al is Solana klaar voor een spot ETF, […] en de impact op de prijs zou wel eens de grootste tot nu toe kunnen zijn.”

Uiteraard weet uiteindelijk niemand wat de koers van SOL, of welke andere crypto dan ook, in de toekomst gaat doen. Dit is dan ook geen financieel advies.

Gratis solana (SOL) bij Bitvavo

Nog geen account bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo? In samenwerking met Crypto Insiders biedt de exchange nu een welkomstbonus van 10 euro wanneer je via deze link, of de onderstaande knop een account aanmaakt. De bonus kan vervolgens uitgegeven worden aan een van de meer dan 300 beschikbare cryptocurrencies op het platform, waaronder natuurlijk solana.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 80Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment