Solana koers daalt, maar netwerkverkeer biedt opvallend lichtpuntje

Stefan de Graaf


Begin deze week bereikte de koers van solana (SOL) na een indrukwekkende opmars een hoogte van $210. Inmiddels is de koers bezig aan een begrijpelijke correctie en staat nu op $172. Daarmee lijkt de hype omtrent het blockchain netwerk iets te zijn gaan liggen. Maar data toont aan dat de activiteit op het Solana netwerk nog steeds torenhoog is. Maar de concurrentie neemt toe.


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SOL dipt, reden tot zorg?

Solana heeft zich de afgelopen jaren op de kaart gezet als een dominante blockchain. Als de nummer vijf qua marktkapitalisatie en de nummer drie als het gaat om totale waarde van assets binnen het netwerk is Solana simpelweg niet meer weg te denken uit de sector.Ā 

Toch kan de fikse correctie die de SOL koers momenteel ondergaat menig investeerder afschrikken. Onderliggende data kan hierbij meer duidelijkheid geven over de fundamentele kracht van Solana. Het handelsvolume op het netwerk is namelijk nog steeds vreselijk hoog. Sinds 13 maart steeg het volume op Solana met 55 procent. Ter vergelijking: op BNB Chain (BNB) en op Polygon (MATIC) steeg het volume met respectievelijk 2 procent en 7 procent.

De reden voor dit reusachtige volume is de Solana memecoin hype. Al wekenlang is het een memecoin feest op Solana. Elke dag worden talloze nieuwe memecoins gelanceerd op het netwerk, en investeerders investeren dolgraag in deze tokens met de hoop een mooie slag te slaan. Voorbeelden van deze tokens zijn dogwifhat (WIF), bonk (BONK) en recentelijker book of meme (BOME). De laatstgenoemde token trok maar liefst $270 miljoen aan handelsvolume aan in de 24 uur na lancering.

Base gaat de strijd aan met Solana

Opmerkelijk genoeg lijkt de Solana memecoin hype wel iets te zijn gaan liggen. Dit heeft te maken met de Dencun update van Ethereum (ETH). Deze update, die vorige week plaatsvond, heeft de transactiekosten voor Layer-2 oplossingen zoals Arbitrum (ARB) en Base aanzienlijk verlaagd.

Base, de Layer-2 oplossing van Coinbase, lijkt vooralsnog het meest te profiteren van deze verschuiving van interesse. Het handelsvolume op Base steeg met 77 procent in een week tijd. Ook op Base zijn er inmiddels als talloze memecoins in trek. Er lijkt momenteel dus een ware memecoin strijd gaande tussen Base en Solana.

Ondanks de opkomst van Base is de activiteit op Solana nog steeds hoog. De recente dip van de SOL koers is daarom geen reden tot zorg. Zolang de activiteit op Solana aanhoudt lijkt het daarom een kwestie van tijd te zijnvoordat de SOL koers weer aan een nieuwe opmars begint.

De markt een stapje voor blijven?Ā Join onze bruisende Discord-communityĀ met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment