Solana beleeft gigantische stijging, maar er zijn zorgen

Stefan de Graaf


Solana (SOL) is in slechts twee weken tijd verdubbeld in waarde. Het crypto-land staat versteld van de uitstekende prestaties, maar tegelijkertijd wordt er gewezen op een mogelijke verhoogde verkoopdruk vanwege de failliete cryptobeurs FTX. We bekijken de imponerende rally en de onderliggende katalysatoren evenals het mogelijke risico op een trendommekeer.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Waarom stijgt solana zo hard?

Halverwege oktober bewoog de solana koers nog rond de 21,80 dollar. Na een gigantische stijging komt deze momenteel uit op 43,37 dollar, een indrukwekkende toename van maar liefst 99,4 procent. De laatste keer dat solana op dit niveau stond, was in augustus 2022.

Solana was een van de altcoins die het hardst geraakt werd tijdens de FTX-crash. In december vorig jaar bereikte het een dieptepunt van minder dan 8 dollar. Dit betekent dat de koers sinds de low meer dan 5 keer over de kop is gegaan.

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande in het Solana-ecosysteem die aan de basis hebben gestaan van de grote opwaartse trend van de afgelopen tijd.

Zo kan de infrastructuur van Amazon Web Services (AWS), het grootste public cloud platform ter wereld, sinds afgelopen dinsdag gebruikt worden om nodes voor Solana te lanceren en te beheren.

Daarnaast is de dataset van Solana nu toegankelijk via Google BigQuery. Vorig jaar september werd deze stap al aangekondigd, maar nu is het eindelijk werkelijkheid geworden. Door de data op de Google Cloud service beschikbaar te stellen wordt het een stuk toegankelijker.

Gisteren kondigde Solana Labs tevens de lancering van de bĂšta-versie van GameShift aan. GameShift is een nieuwe softwaretool waarmee ontwikkelaars crypto-games kunnen bouwen op Solana, zonder zich druk te maken over de technische blockchain-aspecten.

Alle ontwikkelingen werden naar buiten gebracht gedurende Breakpoint, een grootschalig Solana-evenement dat momenteel plaatsvindt. Vandaag is de laatste dag van het jaarlijkse evenement, dat deze keer in Amsterdam wordt gehouden.

Mogelijke verkoopdruk dankzij crypto beurs FTX

Halverwege september ontving het ingestorte FTX groen licht van de rechter om hun crypto-bezittingen te verkopen. Solana is de grootste holding van de beurs. 21Shares, een Zwitsers investeringsbedrijf voor cryptocurrencies, heeft in een rapport opgemerkt dat FTX onlangs voor 35 miljoen dollar aan SOL heeft verstuurd richting cryptobeurzen, mogelijk met de intentie om te verkopen.

Bovendien zou een wallet gelinkt aan FTX gisteren nog eens 67 miljoen dollar aan solana uit een staking-account hebben gehaald.

Deze ontwikkelingen zouden voor een verhoogde verkoopdruk kunnen zorgen de komende weken.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment