Slechtste bitcoin ETF-dag in tijden, maar BlackRock verpletterd record

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren, ondanks een netto-instroom, zijn slechtste dag in twee weken tijd beleefd. De recente cijfers vormen een groot contrast met de weerzinwekkende instromen van eerder deze week, en zorgen voor een flinke domper op de cryptomarkt. Voor BlackRock zal de dag echter memorabel blijven, aangezien de vermogensgigant een nieuw record heeft gevestigd met zijn handelsvolume.


Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme verliezen van $1+ miljard

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s verwelkomen $132,7 miljoen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de tien beursfondsen, die sinds 11 januari operatief zijn, gisteren in totaal 132,7 miljoen dollar hebben binnengehaald. Het markeert de laagste netto-instroom sinds 1 maart, toen er onderaan de streep 139,6 miljoen uit de fondsen stroomden.

De afgelopen weken haalden de fondsen bijna iedere dag honderden miljoenen dollars binnen. De afgelopen week was bovendien veruit de meest succesvolle tot dusver. Dinsdag spande de kroon met een recordinstroom van meer dan 1 miljard dollar. Hiermee werden de resultaten van de debuutdag ruimschoots overtroffen, toen meer dan 655 miljoen dollar naar de fondsen vloeiden.

Het grote succes van de afgelopen tijd heeft voor ontevredenheid gezorgd na de recente data. De bitcoin koers heeft bovendien een flinke tik gekregen. Op het moment van schrijven komt de koers uit op 67.000 dollar, 8,13 procent lager dan 24 uur geleden.

De netto-uitstroom bij Grayscale’s GBTC kwam enigszins vergelijkbaar uit met wat we gewend zijn, op 257,1 miljoen dollar. De andere fondsen presteerden echter ondermaats. BlackRock nam zoals gewoonlijk de leiding met een instroom van 345,4 miljoen dollar.

Nieuw recordvolume voor BlackRock

BlackRock heeft gisteren zijn vorige handelsvolumerecord weten te verpletteren. Uit data van Barchart blijk dat er 99,3 miljoen aandelen van BlackRock’s IBIT fonds zijn verhandeld, met een totaal volume van 3,9 miljard dolllar. Het eerdere record stond op 3,7 miljoen dollar, gevestigd op 5 maart.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas liet gisteren op sociale mediaplatform X tevens weten dat het gecombineerde handelsvolume van de tien fondsen al ‘’de cijfers van voorgaande maanden hebben verpletterd’’.

De ETF’s hebben deze maand tot nu toe 65 miljard aan volume opgenomen, meer dan 20 miljard dollar meer dan de 42 miljard dollar dat in februari werd behaald.


Post Views: 125

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment