Slecht voor bitcoin? Recessieangst onder Amerikanen neemt toe

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) zit sinds het bereiken van zijn all-time high van $73.800 op 14 maart in een lastige periode. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en ondertussen nemen de twijfels over het voortzetten van de bullmarkt toe.

De twijfels nemen toe door de bezorgdheid van de Amerikaanse consument. 69% van Amerikaanse consumenten gelooft dat we binnen 12 maanden een recessie krijgen.

Image

Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken

Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken

Amerikaanse consument is angstig

Dit betekent dat de Amerikaanse consument op dit moment angstig is. In principe zegt dat niet zoveel, behalve dat de Amerikaanse consument de pijn van de inflatie waarschijnlijk begint te voelen. Dat zou een reden kunnen zijn voor de gemiddelde Amerikaan om zich zorgen te maken over economische krimp.

Voor de tweede maand op rij nemen de zorgen over een recessie toe in de Verenigde Staten. Dat is niet goed voor bitcoin, omdat de digitale munt natuurlijk vaart bij een sterke economie. Veel Amerikaanse consumenten investeren in bitcoin.

In die zin is bitcoin ook afhankelijk van een gezonde Amerikaanse consument.

Image

Over de aandelenmarkten is Amerika wel bullish. 48,2% van de Amerikanen verwacht dat de aandelenkoersen de komende twaalf maanden blijven stijgen. Alleen in januari 2018 en maart 2024 was het vertrouwen groter.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

De situatie rondom de Amerikaanse consument is er in ieder geval eentje om in de gaten te houden. Sinds de Federal Reserve in maart 2022 met zijn campagne van renteverhogingen begon, was het vooral de Amerikaanse consument die de economie overeind hield.

Als die nu begint te kwakkelen, dan bestaat de kans dat er een recessie aankomt en dat zou niet goed zijn voor de bullmarkt van bitcoin. Wat dat betreft is het zaak om de financiële gezondheid van de Amerikaanse consument in kaart te blijven brengen.

Ook is het belangrijk om de focus op de inflatiecijfers te houden. Neem bijvoorbeeld de cijfers van komende vrijdag. Dan staat de PCE Price Index op het programma, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Vallen deze cijfers mee? Dan krijgen we waarschijnlijk snelle(re) renteverlagingen en dat is weer goed voor de bitcoin koers.


Post Views: 51

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment