SEC stelt beslissing over Ethereum ETF’s uit

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Waarom Ethereum ETF’s groter kunnen worden dan Bitcoin

  • icon-ethereum

    Ethereum nieuws

SEC stelt beslissing over Ethereum ETF uit

Het is eigenlijk geen verrassing, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisterenavond een beslissing over de komst van Ethereum (ETH) ETF’s uitgesteld. De toezichthouder weigert ja of nee te zeggen op een aanvraag van Grayscale voor een dergelijk ETF.

Niet alleen Grayscale, maar ook BlackRock en Fidelity zagen de beslissingen over hun aanvragen uitgesteld worden. De deadline is nu verschoven van oorspronkelijk 30 maart naar 30 mei.

De SEC claimt dat het langer de tijd nodig heeft om zich over alle details van de Ethereum ETF’s te kunnen buigen. Daarnaast is de SEC ook nog op zoek naar extra ‘publieke input’ vanuit de gemeenschap.

Het is uiteraard geen harde afwijzing, maar het uitstellen van de beslissing is geen positieve ontwikkeling.

FTX haalt $1 miljard op met nieuwe verkoop

De failliete crypto exchange FTX is sinds het faillissement hard aan het werk om zoveel mogelijk geld op te halen om schuldeisers te kunnen compenseren. Nu lijkt FTX $1 miljard te kunnen verdienen door het verkopen van aandelen in AI-bedrijf Anthropic.

Volgens betrokkenen zou deze verkoop al binnen enkele weken plaatsvinden. Het zou vervolgens betekenen dat de kans ineens weer wat groter is dat klanten van FTX vroeg of laat toch hun geld terug gaan zien. Vele duizenden klanten wachten nog als schuldeiser op dit moment.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Bitcoin razendpopulair in Argentinië

In Argentinië is de vraag naar Bitcoin gestegen tot het hoogste niveau in bijna twee jaar, omdat de Argentijnse peso (ARS) in waarde aanzienlijk met een factor vier is gedaald ten opzichte van de dollar. Uit een rapport bleek dat in één week van maart bijna 35.000 Argentijnen Bitcoin kochten, wat het wekelijkse gemiddelde van 2023 verdubbelde.

De Argentijnse overheid begint de rol van crypto te erkennen, door Bitcoin toe te staan voor bepaalde transacties, waaronder een opmerkelijk geval waarbij een huurovereenkomst in Rosario in Bitcoin werd afgerekend.


Post Views: 242Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment