SEC krijgt op zijn donder van rechter; Ripple icoon niet verrast

Stefan de Graaf


Een Amerikaanse districtsrechter waarschuwt de advocaten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor mogelijke sancties. Deze opmerkelijke gebeurtenis volgt op valse verklaringen van de SEC in een rechtszaak tegen het crypto bedrijf Digital Licensing.

Het cryptobedrijf, ook bekend als DEBT Box, misleidde volgens de Amerikaanse toezichthouder zijn investeerders tot de verkoop van “node-licenties”. Met de verkoop van deze niet-geregistreerde effecten zou DEBT Box ongeveer $50 miljoen hebben buitgemaakt.

Districtsrechter Robert Shelby van het United States District onthult in deze zaak echter enkele opmerkelijke tegenstijdigheden in de beweringen van de SEC.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Beschuldigingen van de SEC richting crypto bedrijf DEBT Box onjuist

De financiële waakhond van de Verenigde Staten beweert dat DEBT Box naar Dubai is verhuisd. Omdat Dubai buiten het bereik van de Amerikaanse regelgeving valt, probeert de SEC in een reactie hierop de rechtbank ervan te overtuigen om alle activa van het cryptobedrijf te bevriezen.

Ook beschuldigt de SEC het bedrijf van vermeende overzeese transacties van in totaal $720.000. Rechter Shelby ontkracht echter deze beweringen van de SEC. Hij uitte zijn zorgen over het wangedrag van de Amerikaanse toezichthouder en vaardigde een “show cause order” uit. Dit gerechtelijk bevel geeft de SEC een kans om zijn valse beweringen en nalatigheid in deze zaak te bekrachtigen.

SEC overtreedt Federale Regels met leugens

De rechtbank beoogt dat de SEC zich schuldig maakt aan het schenden van “Regel 11(b) van de Federale Regels voor Burgerlijke Rechtsvordering.” Deze regel verplicht advocaten om hun claims te ondersteunen met bewijsmateriaal.

Rechter Shelby vroeg de SEC uiteindelijk naar redenen voor het voorkomen van sancties voor het overtreden van de wet. Een raadsman van de verdediging heeft hier echter nog geen verklaring voor gegeven. De SEC bevestigt het bevel van de rechtbank en is van plan om binnen de gestelde termijn van twee weken te reageren.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Ripple advocaat John E. Deaton niet verrast

John E. Deaton, de advocaat van Ripple (XRP), spreekt zich op X uit over deze kwestie. Hij zegt niet verbaasd te zijn dat de SEC is betrapt op leugens en roept op om de Amerikaanse toezichthouder te dagvaarden voor zijn wangedrag.

Stuart Aldority, technisch directeur bij Ripple, sluit zich aan bij Deaton en zet op X een gedetailleerde analyse van de verontrustende patronen bij de SEC op een rij.

Post Views: 1

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment