SEC kampt met personeelstekort door verbod op crypto

Stefan de Graaf


De beruchte Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële toezichthouder waarmee de crypto sector vaak op gespannen voet leeft, heeft blijkbaar moeite met het aantrekken van nieuw personeel.

Een recent rapport van het Office of the Inspector General (OIG) wijst erop dat het verbod op crypto-eigendommen van potentiële kandidaten een belangrijke rol speelt.

Het jaarlijkse onderzoek vond plaats als onderdeel van de belangrijkste management- en prestatie-uitdagingen voor de SEC. Het feit dat de SEC al geruime tijd worstelt met crypto, is geen verrassing.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Hinder door verbod op crypto-eigendom bij personeel

Hoewel de uitdagingen op het gebied van crypto-regelgeving reeds bekend zijn, benoemt het rapport van de OIG ook de minder bekende kwesties. De wervingsprocedure voor nieuw personeel door de SEC wordt ook aangehaald in het rapport.

De SEC probeert volgens het rapport gespecialiseerde crypto-posities toe te voegen in verschillende afdelingen. Echter wordt deze personeelswerving van de Amerikaanse toezichthouder gehinderd door een beperkte beschikbaarheid aan kandidaten.

Eén van de regels die van toepassing is op het personeel, is het verbod op het bezit van crypto. Het rapport stelt echter dat veel potentiële kandidaten zelf crypto in bezit hebben en niet bereid zijn deze op te geven om voor de SEC te werken.

SEC nauwlettend in de gaten gehouden, ook vanwege kritiek

Als reactie op de uitdagende wervingsprocedure, kondigt het OIG aan dat het van plan is om de wervingspraktijken van de SEC in het fiscale jaar 2024 nauwlettend te volgen. Het is duidelijk dat de SEC te maken heeft met meerdere uitdagingen.

Naast het aanwerven van personeel, wordt er ook veel kritiek geuit op de trage reactietijd van de Amerikaanse overheidsorganisatie. Het verzoek om onderzoek te doen naar een mogelijk belangenconflict met betrekking tot de uitspraken van voormalig financieel directeur William Hinman loopt nog steeds.

Zijn uitspraken over ethereum (ETH), waarin hij aangaf dat het geen effect is, hebben veel aandacht getrokken. Ondanks het aandringen van betrokkenen, is deze uitspraak tot op heden nog steeds niet onderzocht.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment